Festivalul Zup, la Râşnov

Festivalul Zup, la Râşnov

Asociatia Business Club Râşnov, împreuna cu Primaria orasului Rasnov, invita iubitorii de cultura si gastronomie la Festivalul Zup.

Evenimentul are loc in acest weekend, in zilele de 2 si 3 septembrie, si este dedicat mancarii traditionale a rasnovenilor.

„Slănină, ceapă, ardei și cartof.  Acestea sunt ingredientele de bază ale zupului, o mâncare tradițională a zonei Râșnovului, mâncare gătită de sași atunci când mergeau la muncile câmpului, din ce aveau în traistă. Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care vor să aibă parte de o distracţie pe cinste, la un eveniment care aduce în actualitate tradiţiile râşnovenilor”, ne-a delcarat Daniel Diaconu, unul dintre organizatori.

In cadrul festivalului sunt programate reprezentatii artistice de muzica si dans care se vor incheia duminica cu un recital al îndragitei soliste Mirabela Dauer.

Festivalul Zupului va fi organizat pe Valea Cetatii din orasul Rasnov. Organizatorii au invitat localnicii sa prepare cel mai dichisit zup la ceaun. Un juriu format din maestri bucatari, va aprecia si premia cea mai reusita fiertura.

Festivalul Zup la Rasnov ofera celor care viziteaza orasul ocazia sa cunoasca mai bine cultura locala si sa guste din bunatatile bucatariei rasnovene.

Alte articole:   Prejmerul va avea o rețea nouă de canalizare
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap