Nu licitație, NU SEAP. Negociere directă cu firmele de asfaltare la Primăria Brașov

Nu licitație, NU SEAP. Negociere directă cu firmele de asfaltare la Primăria Brașov

Primăria Braşov urmează să încheie prin negociere directă două contracte în valoare de 15 milioane de lei, în vederea derulării lucrărilor de întreţinere şi reparaţie a străzilor din municipiu, începând din septembrie, când expiră contractele încheiate încă din 2005 cu trei companii de profil.

În condiţiile în care în data de 21 septembrie expiră contractele încheiate încă din 2005 în vederea reparaţiei şi întreţinerii străzilor din municipiu, consilierii locali braşoveni au decis să semneze în următoarea perioadă, prin negociere directă, două contracte pentru derularea acestor activităţi, transmite corespondentul Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a declarat că înainte de organizarea procedurii de licitaţie este necesară elaborarea unui studiu de fundamentare pentru determinarea modului de gestionare a serviciilor de întreţinere şi reparaţie străzi. În conformitate cu rezultatele acestui studiu ar urma să fie întocmit şi caietul de sarcini.

”Pasul următor este aprobarea documentaţiei de către Consiliul Local Braşov, după care, în ultima etapă, se va organiza licitaţia, evaluarea ofertelor şi, în final, semnarea contractului”, a spus oficialul Primăriei Braşov, citat de Mediafax.

Din anul 2005 şi până în prezent, de activitatea de reparaţie şi întreţinere a străzilor principale din municipiul Braşov s-au ocupat firmele Recon şi Vectra, iar de lucrările de pe străzile secundare societatea Eurostrada.

Alte articole:   Biserica fortificată din Cincșor, prezentată cu ajutorul unei aplicații-ghid multimedia

Conform caietului de sarcini aprobat recent de către Consiliul Local Braşov, valoarea estimată a contractului atribuit prin negociere directă pentru întreţinerea arterelor principale este de 10.000.000 lei, sumă care poate fi mai mare sau mai mică, în funcţie de cantitatea de lucrări efectuate.

„Firma care va obţine contractul va trebui să se ocupe de reabilitarea arterelor principale şi a celor de acces în oraş, de modernizarea intersecţiilor şi repararea pasajelor, podurilor şi podeţelor, de realizarea de covoare asfaltice, de efectuarea lucrărilor aferente infrastructurii edilitare sau de amenajarea drumurilor pentru evenimente speciale”, în conformitate cu o hotărâre aprobată de Consiliul Local Braşov.

În ceea ce priveşte străzile secundare, valoarea estimată a contractului ce va fi semnat prin negociere directă este de 5.000.000 de lei, iar contractul va fi valabil până la definitivarea procedurii de licitaţie în vederea încheierii acordului cadru pe o perioadă de 4 ani.

În conformitate cu caietul de sarcini aprobat în acest sens de către aleşii Braşovului, firma desemnată să se ocupe de străzile secundare în urma negocierii directe, ar urma să reabiliteze sau să modernizeze căile de rulare, parcările, trotuarele, aleile pietonale, intersecţiile şi podeţele.

Totuşi, de la un an la altul, sumele alocate în bugetul Braşovului pentru reparaţii şi amenajarea de străzi s-au diminuat, pe măsură şi ce problemele de la acest capitol au început să se rezolve. Astfel, suma propusă la început de an pentru amenajarea şi reparaţia de străzi a fost de 26 de milioane de lei, faţă de 61,6 milioane de lei, cât a fost suma propusă anul trecut şi 67,74, cât fusese suma propusă pentru 2015.

Alte articole:   Ioan Nergheș a demonstrat că poți să îmbrățișezi cu succes o nouă meserie dacă vrei să muncești

Bugetul alocat acestui capitol a scăzut considerabil în ultimii ani. În 2014, pentru străzi fuseseră alocate 67,74 milioane de lei, în 2013, 76,9 milioane de lei, iar în urmă cu cinci ani, 95,5 milioane de lei.

Loading...
  1. Ar fi foarte interesant, sa se gaseasca o firma care sa stie sa asfalteze inclusiv zona capacelor de canal. Este scndalos cat de repede se strica si ce denivelari sunt in aceste zone. Si sunt mii!

    Reply
  2. Iar firma câștigătoare este…………………………SC Vectra Service SRL!

    Reply
  3. […] Brașov au anunțat, renunțăm dracului la pierderea de timp cu licitațiile și o punem de o negociere directă pentru atribuirea contractului de reparații străzi. Acolo, un mizilic de câteva milioane de […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap