Fonduri nerambursabile pentru rețelele de apă – canal din Țara Făgărașului

Fonduri nerambursabile pentru rețelele de apă – canal din Țara Făgărașului

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a semnat cu SC Apă Canal SA Sibiu contractul de finanţare pentru ”Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Sibiu – Brașov, în perioada 2014-2020”.

Operatorul Regional, SC Apă Canal SA Sibiu, în calitate de Beneficiar a obţinut finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare ( POIM ).

În data de 16.08.2017, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a semnat , alături de SC Apă Canal SA Sibiu, contractul „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Sibiu – Brașov, în perioada 2014-2020”, proiect cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune.

Contractul are o valoare totală de 10.045.464,80 lei, din care 8.398.943,00 lei valoare totală eligibila, compusă din 85% fonduri alocate de Uniunea Europeană, 14% fonduri de la bugetul de stat şi 1% contribuţia beneficiarului (autorităţile locale ). Durata acestui contract este de 70 de luni.

Conform contractului de servicii pentru care s-a obtinut finanţarea, încheiat în data de 21.03.2016, Romair Consulting SRL, în calitate de prestator, are ca principal obiectiv elaborarea documentaţiilor necesare pentru accesarea fondurilor europene în vederea finanţării Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Sibiu și Brașov, în perioada 2014-2020.

Alte articole:   101 ani de la preluarea administrației din Brașov de Sfatul Național și Comandamentul Militar Român

În noua etapă de investiţii, POIM 2014 – 2020, SC Apă Canal SA Sibiu va continua procesul de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în aria de operare, pentru a asigura accesul la servicii de alimentare cu apă şi de canalizare, conforme cu normele europene privind calitatea acestor servicii.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap