Silence, please! La Dinamo Brașov a început spectacolul

Silence, please! La Dinamo Brașov a început spectacolul

Pe terenurile bazei sportive Dinamo Brașov s-a dat startul în turneul de tenis de câmp Futures Selgros Cup 2017 (jocuri de simplu și de dublu). Valoarea premiilor este de 15.000 dolari, iar bugetul ajunge la 25.000 dolari. Prezent acasă, la Brașov, președintele Federației Române de Tenis (FRT), George Cosac a declarat: „Este un turneu foarte important pentru sportivi, pentru federație, pentru comunitatea brașoveană și pentru promovarea Brașovului, ca municipiu și ca județ. Brașovul are nevoie de astfel de competiții internaționale, pentru că așa puteam să ieșim în lume și să arătăm că nu suntem o țară din lumea a treia așa cum, din păcate, unii ne consideră”.

Un „motor” pentru tenisul din România

Directorul turneului, Dumitru Hărădău a spus, la rândul său: „Cele 22 de turnee futures organizate de federație în România sunt foarte importante pentru juniori și pentru jucătorii aflați la trecerea de la juniori la seniori, pentru că le dau posibilitatea să se formeze pentru marea performanță, să capete experiență, să adune puncte și să câștige niște bani. De asemenea, sunt importante pentru dezvoltarea tenisului nostru, în general. Altfel zis, aceste turnee reprezintă unul din motoarele prin care se dezvoltă tenisul din România”.

Primul pas spre marea performanță

George Cosac a completat, pe aceeași direcție: „Pentru tinerii jucători, pentru cei care urmează să facă pasul la profesioniști, aceste futures-uri sunt cele mai importante competiții. Organizându-le acasă, în România, pentru ei costurile sunt mult mai mici. Jucând la astfel de concursuri, ei au posibilitatea să acumuleze puncte și la viitoarele unde vor participa în afara României au șansa să apară pe tabloul principal. Așa vor lua din start niște bănuți, se vor bucura de ospitalitate – vor avea parte de cazare și de masă gratuite. Turneele din categoria futures reprezintă prima etapă în dezvoltarea unui sportiv care vrea să obțină marea performanță”.

Supervizorul întrecerii este Mihaela Testiban. Meciurile încep zilnic (29 august-2 august), de la ora 10. Finala de simplu, programată duminică, 3 septembrie, va începe la ora 11 și va fi transmisă, în direct, pe Digi Sport 2.

Principalii favoriți ai tabloului de simplu:

1. Laurynas Grigelis (din Lituania, în vârstă de 26 ani);
2. Jan Mertl (Cehia, 35 ani);
3. Franco Agamenone (Argentina, 24 ani);
4. Alessandro Petrone (Italia, 27 ani);
5. Vasile Antonescu (27 ani);
6. Dragoș Nicolae Mădăraș (20 ani);
7. Pietro Licciardi (Italia, 23 ani);
8. Bogdan Borza (20 ani);
9. Petru Alexandru Luncanu (28 ani);
10. Borsos Gabor (Ungaria, 26 ani).

Din cei 32 de jucători aflați pe tabloul principal, patru au primit wild-card-uri (Dan Alexandru Tomescu, Daniel Cozma, Vlad Andrei Dumitru, Andrei Ștefan Apostol), iar opt au urcat din calificări. Printre aceștia din urmă s-a aflat și veteranul Răzvan Sabău (40 ani), fost component al echipei de Cupa Davis a României și jucător care, la un moment dat, a ocupat locul 74 în clasamentul mondial.

Foto sus: Tragerea la sorți a tabloului principal.
Foto mijloc, de la stânga la dreapta: Dumitru Hărădău (director turneu), George Cosac (președinte Federația Română de Tenis), Daniel Badea (marketing director Selgros Cash&Carry România) și Mihaela Testiban (supervizor).
Foto jos: Schimb de mingi surprins într-unul din primele jocuri, pe terenul central de la Dinamo Brașov.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.