Motociclist accidentat de poliţişti după o urmărire în trafic

Motociclist accidentat de poliţişti după o urmărire în trafic

Duminică după-amiază, în jurul orelor 17.45, un echipaj al Poliției stațiunii Bran, care se afla în misiune de patrulare a observat doi motociclişti care au încălcat regulile de circulaţie, motiv pentru care i-a somat să se oprească pentru verificări şi pentru luarea măsurilor legale ce se impun în astfel de situaţii

Motocicliştii, însă, nu au oprit la semnalele poliţiştilor, iar aceştia din urmă au pornit în urmărirea lor. După ce au fost urmăriţi zece kilometri de către poliţişti până în localitatea Fundata, unul dintre motociclişti a scăpat, însă cel de al doilea a suferit câteva fracturi după ce a fost acroşat de maşina de poliţie care îl urmărea.

„În data de 20.08.2017, în jurul orelor 17:45, un echipaj al Poliţiei staţiunii Bran care se afla în misiune de patrulare a constatat săvârşirea unor fapte de natură contravenţională de către conducătorii a două motociclete aflate în deplasare pe acelaşi drum, fapt care i-a determinat să acţioneze în consecinţă, prin oprirea motocicletelor şi luarea măsurilor legale. Întrucât conducătorii motocicletelor nu s-au supus semnalelor, indicaţiilor şi somaţiilor poliţiştilor şi nu au oprit, s-a procedat la urmărirea acestora pe o distanţă de aproximativ 10 km. În localitatea Fundata, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, una dintre motociclete a redus brusc viteza de deplasare, autospeciala de poliţie intrând în coliziune cu roata din spate a motocicletei. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a motociclistului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, agent şef adjunct Gabriela Dinu.

Motociclistul a suferit mai multe fracturi, traumatisme şi excoriaţii, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Judeţean Braşov.

Alte articole:   Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov va monitoriza calitatea aerului din oraș

Potrivit şefului UPU Braşov, medicul Cristina Vecerdi, „pacientul a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe unde s-au luat toate măsurile de acordare a primului ajutor şi stabilizare a pacientului. Prezenta diagnosticul de politraumatism prin accident rutier, respectiv de motocicletă. A prezentat o fractură de femur pe partea stângă, o fractură de claviculă pe partea dreaptă, abraziuni, excoriaţii la nivelul întregului corp. Momentan se află internat pe secţia de ortopedie, este echilibrat hemodinamic, respirator, conştient şi urmează îngrijirile prescrise”.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti.

Foto: spynews.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.