blog-logo

Rata şomajului a crescut uşor, în judeţ. Peste 500 de locuri de muncă disponibile, la Braşov

Rata şomajului a crescut uşor, în judeţ. Peste 500 de locuri de muncă disponibile, la Braşov

Luna iulie a adus o uşoară creştere a ratei şomajului, după ce câteva luni la rând aceasta a fost în continuă scădere. Astfel, valoarea ratei şomajului înregistrată la nivelul judeţului Braşov la finele lunii trecute, a fost de 3.33%, în uşoară crestere faţă de valoarea ratei şomajului înregistrată în iunie, care a fost de 3.26%.

Numărul total al persoanelor înregistrate în evidenţa Agenţiei Judeţeane pentru Ocuparea Forţei de Muncă AJOFM Braşov la data de 31.07.2017 a fost de 8.425 persoane în căutarea unui loc de muncă, dintre care 3.326 sunt femei.

Repartizarea în teritoriu a şomerilor înregistraţi în evidenţa Agenţiei se prezintă astfel: Municipiul Braşov cu 656 persoane (315 femei), urmat de Municipiul Făgăraş cu 449 persoane (206 femei), Municipiul Săcele cu 336 persoane (147 femei), Oraşul Zărneşti cu 164 persoane (80 femei), Oraşul Râşnov cu 148 persoane (63 femei), Oraşul Rupea cu 193 persoane (80 femei), Municipiul Codlea cu 83 persoane (40 femei), Oraşul Victoria cu 86 persoane (38 femei), Oraşul Ghimbav cu 11 persoane (5 femei) si Oraşul Predeal cu 14 persoane (7 femei).

Alte articole:   România riscă noi sancţiuni din partea Uniunii Europene din cauza gropilor de gunoi neconforme. Brașovul, pe lista neagră

Femeile reprezintă 39 % din totalul şomerilor înregistraţi în evidenţa Agenţiei.

În funcţie de nivelul studiilor, majoritatea persoanelor indemnizate aflate în evidenţa AJOFM Braşov continuă să fie cele fără studii medii 43%, cu studii medii 35% şi cu studii superioare 22%.

Grupa de vârstă din rândul căreia se înregistrează cei mai mulţi şomeri indemnizati este cea cu vârsta cuprinsă între 40 – 49 de ani cu 33% din numărul persoanelor aflate în evidenţa Agenţiei urmată de grupa de vârstă cuprinsă între 50 – 55 ani cu un procent de 22%. Persoanele cu vârsta de peste 55 de ani reprezintă 19% din numărul șomerilor, urmate de categoria persoanelor cu vârsta 30-39 ani care reprezintă 18% din numărul total de persoane înregistrate la AJOFM Brașov. Grupa de vârstă de până în 29 de ani reprezintă 8% din totalul persoanelor înregistrate.

Alte articole:   Analize medicale gratuite pentru locuitorii din Vama Buzăului

Structura pe nivel de studii a persoanelor neindemnizate înregistrate la AJOFM Brașov, prezintă faptul că marea majoritate a acestora sunt persoane fără studii medii, după cum urmează: fără studii medii 95%, cu studii medii 4% şi cu studii superioare 1%.

Grupa de vârstă de până în 29 de ani reprezintă 26% din totalul persoanelor neindemnizate urmată de grupa de vârstă cuprinsă între 40 – 49 de ani cu 25% Grupa de vârstă 30-39 ani reprezintă 24% urmată de categoria persoanelor cu vârsta cuprinsă între 50 – 55 ani cu un procent de 14% din numărul total de şomeri neindemnizaţi.

Persoanele cu vârsta de peste 55 de ani reprezintă 11%.

Alte articole:   De ce merită să joci cu LottoPark România?

Locuri de muncă disponibile

Potrivit reprezentanților AJOFM Braşov, în prezent sunt disponibile 513 locuri de muncă la Braşov. Cele mai multe posturi vacante sunt pentru agent securitate, ambalator manual, bucătar, croitor, electrician de întreținere și reparații, lucrător bucătărie, gestionar depozit, cameristă hotel, femeie de serviciu, lăcătuș mecanic, lucrător comercial, manipulant mărfuri, muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor, dar se caută și ospătar, sudor, vânzător și șofer.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.