Peste 10 de tone de gunoi lăsate la locurile de picnic în minivacanţa de Sfânta Maria

Peste 10 de tone de gunoi lăsate la locurile de picnic în minivacanţa de Sfânta Maria

Mormane de gunoaie şi PET-uri au rămas după grătarele făcute de braşoveni, în minivacaţa de Sfânta Maria. Operatorii de salubrizare din municipiul Braşov, au avut de strâns tone de gunoaie din zonele de picnic amenajate în oraş.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, de la locurile de picnic din zona „La Iepure” şi de la Pietrele lui Solomon s-a strâns cantitatea totală de 10,7 de tone de gunoi, în condiţiile în care, în medie, din cele două locuri adună săptămânal 5,3 tone de gunoi.

„Comparativ cu anii trecuţi se observă o schimbare. S-au găsit chiar şi saci cu deşeuri reciclabile, dar încă s-au mai găsit şi gunoaie aruncate aiurea”, a declarat Sebastian Jacab, reprezentantul firmei Urban, care se ocupă de curăţenie în cele două zone.

În schimb, la locul de picnic de la lacul Noua s-a constat o scădere a cantităţii de deşeuri. Mai exact, au declarat reprezentanţii firmei Purline, care se ocupă de curăţenie în această zonă, dacă într-un weekend normal se strângeau 50 – 60 de saci de gunoi/zi, în vacanţa prelungită s-au adunat, în medie, 30 de saci de gunoi/zi.

Alte articole:   Un brașovean riscă 7 ani de închisoare după ce a șantajat 20 de pedofili, pe internet!

Pe Tâmpa, drumeţii au în continuare o problemă cu păstrarea curăţeniei, deşi în zonă există saci de gunoi, puşi special pentru colectarea deşeurilor. Între Panoramic şi platforma de Belvedere de la literele cu inscripţia „Braşov”, pe o distanţă de 350 de metri, s-au strâns în minivacanţă 50 de saci de deşeuri de pe traseu.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate