blog-logo

O brașoveancă, marea câștigătoare a Festivalului Național de Folk și Baladă

O brașoveancă, marea câștigătoare a Festivalului Național de Folk și Baladă

Weekendul trecut, la Târgu Jiu, s-a desfășurat cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Folk și Baladă “Poarta Sărutului“, la care au participat tinere talente a muzicii folk din întreaga țară.

Juriul festivalului,  format din artiști consacrați și cunoscuți ai genului folk, precum și poeți și personalități importante ale culturii românești, a avut o misiune dificilă, palmaresul festivalului fiind unul bogat.

Marele premiu și Trofeul Festivalului, în valoare de 1500 de lei, acordat de Consiliul Județean Gorj, a ajuns la Iulia Cristina Lupșa, din Braşov.

Născută în Săcele, Lupsa Iulia – Cristina este una dintre tinerele talente în devenire a muzicii folk românești. A debutat în muzică în anul 2013 în cadrul Festivalului ,,Dor de folk” ediția I în Brașov. De-a lungul timpului a participat la concursuri de gen din țară unde a cîștigat mai multe premii.

Alte articole:   Comunicat de presă

În cadrul festivalului au oferit recitaluri extraordinare Victor Socaciu, președintele juriului, Mircea Baniciu, Mircea Rusu Band, Dan Vană, Emeric Imre, Adrian Beznă, Marius Baţu, Florin Camen, Mircea Vintilă, Ovidiu Mihăilescu, Stefan Geraksiev împreună cu Sorin Minghiat şi Denvar Project și Paul Tihan (câştigătorul ediţei trecute).


Foto: pandurul.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate