blog-logo

Brânza de burduf de Bran, recunoscută la nivel european ca produs tradițional

Brânza de burduf de Bran, recunoscută la nivel european ca produs tradițional

Douăzeci de noi produse tradiţionale vor fi recunoscute la nivel european, în următorii doi ani. Printre acestea se numără și brânza de burduf de Bran.

Direcţiie pentru Agricultură Judeţene au identificat 300 de produse la nivelul României care se pot încadra pe sistemele de calitate naţionale şi europene, iar, dintre acestea, 100 au fost încadrate la potenţiale produse cu denumiri care pot accesa sistemele de calitate europene, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Potrivit MADR, până în anul 2019, cel puțin 20 de produse identificate la evenimentele din lunile martie – august sunt în atenţia ministerului de resort pentru finalizarea documentaţiei pentru încadrarea ca produse tradiţionale recunoscute la nivel european.

Alte articole:   Județele Sibiu și Mureș peste Brașov la capitolul câștiguri salariale

Printre acestea se numără și Brânza de burduf de la Bran, precum și Telemeaua de Vaideeni (judeţ Vâlcea), Telemeaua de Sibiu, Gemul de rabarbăr, Brânza de Gulianca, Salata deltaică cu icre de ştiucă, Virşli de Hunedoara, Pîinea de Pecica, Salamul de Nădlac, Salinatea de Turda, Usturoiul de Copălău, Ceapa de Pericei, Şunca ardelenească, Varza de Toboliu, Cobza cu păstrăv afumat de Valea Putnei, Covrigul muscelean, Prunele afumate de Sâmbureşti, Cârnaţii olteneşti sau Merele de Voineşti.

Foto: adevarul.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.