blog-logo

Filme de excepție, în Piața Sfatului, la Caravana Filmelor TIFF

Filme de excepție, în Piața Sfatului, la Caravana Filmelor TIFF

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din 15 orașe.

Festivalului Internațional de Film Transilvania ajunge la Brașov între 18 și 20 august, când publicul va avea ocazia să vadă trei dintre cele mai noi filme din selecția festivalului.

Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în Piața Sfatului, unde timp de trei zile, brașovenii vor avea ocazia să vadă, începând  cu ora 21.30, filme premiate în marile festivaluri și succese de casă.

Program

Vineri, 18 august

Planeta Petrila (r. Andrei Dăscălescu) | România, 80’

Alte articole:   „Fii în centru!”: Un milion de euro pentru proiectele studenților Universității Transilvania

În orașul minier Petrila, un fost miner devenit artist şi activist se foloseşte de artă şi absurd pentru a opri autoritățile locale să demoleze clădirile istorice ale celei mai vechi mine din ţară. Va reuşi? Premiul Publicului pentru film românesc Cinepub la TIFF 2017.

Sâmbătă, 19 august

Povestea iubirii / The History of Love (r. Radu Mihăileanu)

Franța, Canada, România, SUA, 134’

New York, secolul 21. Leo, un bătrân imigrant polonez, trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. La celălalt capăt al metropolei, în Brooklyn, adolescenta Alma îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de chipeşul ei coleg de clasă. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma. Şi cu toate acestea… Cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, cu Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould. Filmat parţial în Transilvania!

Alte articole:   Klaus Iohannis anunță restricții: Sunt necesare măsuri urgente, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă

Duminică, 20 august

Dalida (r. Lisa Azuelos) | Franța, 124’

Un film biografic emoționant bazat pe viaţa legendarei cântăreţe Dalida. Născută în Cairo, a devenit celebră în anii ’50, cântând în franceză, spaniolă, arabă, ebraică, germană şi italiană. A jucat în filmul A şasea zi, al lui Youssef Chahine. În 1987 s-a sinucis în Paris, după ce a vândut mai bine de 130 de milioane de discuri în întreaga lume.

Intrarea este liberă.

Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.