blog-logo

BraShow cooking: Vinete şi dovlecei la cuptor

Vă prezint o reţetă uşor de făcut şi care are un impact vizual deosebit pentru cei dragi sau pentru musafiri.

Luaţi vinetele şi dovleceii, îi spălaţi, le tăiaţi codiţele. Lăsaţi legumele cu tot cu coajă. Le tăiaţi în două, longitudinal, apoi le crestaţi după cum se vede în fotografie.

Luați tava și acoperiți-o cu hârtie de copt. Montați vinetele și dovleceii ca în imagine, ca și cum ar fi două mâini care își împreunează degetele. În crestături puteți pune rondele de ceapă și de roșii. Eu am preferat să pun fășii de ardei, pentru că am avut roșii cherry proaspete din grădină.

Alte articole:   A crescut tariful la energia termică furnizată în sistem centralizat la Brașov

Pentru că sunt foarte gustoase și dau și un aspect deosebit, am pus și câteva ciuperci, tăiate în jumătate.

Stropiți legumele cu ulei de măsline fără să vă zgârciți. Asezonați cu sare și piper. Eu am mai pus și câteva crenguțe de cimbru și un cățel de usturoi, tăiat mărunt.

Dovleceii și vinetele le-am îmbracat cu fâșii de ceafă afumată (puteți folosi șuncă, bacon etc.), după care se bagă la cuptor, timp de 40 de minute, la 175 de grade.

Serviți preparatul cu verdeață proaspătă și puteți rade parmezan deasupra. Eu am avut o brânză de capră maturată, bine uscată, găsită într-un colț al frigiderului.

Alte articole:   Consiliul Local Brașov a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit în Noua

Să ospătați sănătoși!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.