blog-logo

Clubul Corona începe să culeagă roadele investiţiei în copii şi juniori

Clubul Corona începe să culeagă roadele investiţiei în copii şi juniori

Preşedintele clubului Corona, Liviu Dragomir, a declarat că în această vară clubul Corona a început să culeagă roade după jucătoarele crescute la Corona, care au debutat în Liga Naţională în tricoul „galben albastru”.

„Este pentru prima dată când Corona încasează taxa de formare după jucătoare care au debutat la Corona, şi anume Denisa Dedu, transferată la Siofok în Ungaria, şi Andreea Pricopi, care va juca la Craiova. Este un început bun şi sunt convins că în timp, mai multe handbaliste care activează acum la centru de copii şi juniori de la Corona vor aduce la un moment dat venit Coronei, deoarece cluburile care le vor transferate vor fi nevoite să plătească grila de formare. Am încredere că, în timp, acest lucru se va întâmpla şi la celelalte secţii ale clubului. Strategia clubului, atunci când a fost înfiinţat centru de copii şi juniori a avut ca scop principal creşterea jucătoarelor pentru echipa de senioare, iar al doilea scop de a fi pepinieră importantă pentru handbalul românesc şi de ce nu, şi internaţional. Deja Corona dă multe junioare loturilor naţionale de junioare şi tineret, astfel că, în timp, cu siguranţă vor fi oferte avantajoase pentru fiecare dintre aceste fete. Noi ne dorim ca ele să rămână la Braşov, dar cum a fost şi cazul Denisei Dedu, dacă o jucătoare îşi va dori să joace în afara ţării, nu ne vom putea opune. Sigur însă, peste timp, le aşteptăm să revină acasă, în tricoul Coronei”, a spus Liviu Dragomir.

Alte articole:   CFR Călători: Duminică, transportul feroviar trece la ora de vară

În altă ordine de idei, un alt produs al centrului de copii şi juniori de la Corona, pivotul Claudia Lăcătuş a semnat un contract pe cinci ani cu clubul braşovean, urmând astfel exemplul Sorinei Tîrcă, Cristinei Creţu, Dacianei Hosu şi în curînd şi al Dariei Bucur, care va semna cu Corona la revenirea la Braşov.

La o lună de când echipa de handbal Corona Braşov s-a reunit iar preşedintele clubului Corona, Liviu Dragomir a declarat că este mulţumit de noua componenţă a lotului braşovean: „Avem o echipă care ne dă speranţe că ne vom putea îndeplini obiectivele propuse şi că în sezonul viitor vor fi pe podium şi vom juca implicit şi în cupele europene. Consider că s-a încheiat un ciclu şi că în acest sezon începem un altul cu jucătoare noi şi cu câteva din cele care au făcut parte şi anii trecuţi din echipa Coronei. Au fost şi sezoane cu performanţă, dar am trăit şi gustul amar al ratării obiectivului, pe care însă nu vrem să îi mai simţim. Din acest motiv, am început formarea actualului lot iar acum putem spune că avem o echipă frumoasă, o echipă echilibrată pe posturi cu care, cu siguranţă, braşoveni se vor mândri.”

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.