blog-logo

Braşovul va avea aproape 60.000 de locuri de parcare

Braşovul va avea aproape 60.000 de locuri de parcare

După inventarul locurilor de parcare făcut în ultima lună de inspectorii Primăriei, au fost identificate în municipiul Braşov peste 55.500 de locuri de parcare rezidenţială sau nerezidenţială.

Potrivit administratorului public al municipiului Braşov, Miklos Gantz, în Braşov au fost identificate 55.563 de locuri de parcare. În cartiere există 34.324 de locuri de parcare amenajate şi marcate, care au şi un ocupant. Alte 10.361 de locuri rezidenţiale sunt însă neocupate, iar acum reprezentanţii municipalităţii încearcă să echilibreze situaţia.

„Din 18 august până pe 6 noiembrie vom mai avea câteva sesiuni de atribuire a locurilor libere din cartiere. După această dată, cele care nu se ocupă vor intra în categoria parcărilor publice cu plată şi vor putea fi ocupate contra cost cu plata pe oră, prin sms. Acestea vor fi marcate diferit de cele rezidenţiale“, a precizat Miklos Gantz.

Peste 4000 de noi locuri de parcare

Alte articole:   Strategia de Dezvoltare Locala a Municipiului Codlea pentru perioada 2021-2027

Miklos Gantz a afirmat că în urma discuţiilor cu braşovenii, dar şi a verificărilor în teren, pe raza municipiului Braşov a mai fost identificat spaţiu pentru amenajarea a încă 4.132 de noi locuri de parcare, care se vor adăuga celor peste 55.500 existente.

În zona istorică şi cea din imediata apropiere au fost identificate încă 1.056 de locuri care ar putea deveni parcări.

„ Ce e drept, nu se vor face 1.000 de locuri de parcare în Piaţa Sfatului, ci pe arterele unde mai există această posibilitate”, a explicat oficialul.

Alte locuri noi locuri de parcare ar urma să se amenajeze în Poiana Braşov şi în alte zone ale oraşului. În schimb, pe unele străzi, cum este de exemplu strada Cocorului, va fi imposibilă amenajarea unor noi locuri.

Alte articole:   Cuza Vodă, familia Mureșenilor și Unirea de la 1859

Reprezentantul municipalităţii a mai spus că marcarea noilor locuri va începe în perioada următoare.

După ce vor fi amenajate noile locuri, în municipiul Braşov vor fi, în total, 59.695 de locuri de parcare, în condiţiile în care, potrivit statisticilor, în Braşov media este de un autovehicul la 2,2 persoane (maşinile personale, cele de firmă, autoturismele instituţiilor etc), astfel că, la o populaţie de 250.000 de locuitori rezultă un număr de 113.639 de vehicule, noatează BunaZiuaBrasov.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate