
Consilierii judeţeni braşoveni au primit la ultima şedinţă de plen şi un rezumat al raportului al Curţii de Conturi pentru anul bugetar 2016.
În timpul verificărilor, auditorii au descoperit şi cheltuieli cu reparaţii făcute anul trecut pentru două drumuri judeţene reabilitate complet în anul 2008, respectiv DJ 103 Viştea de Jos – Viştea de Sus şi DJ 108 Sânpetru – Hărman, când preşedinte al Consiliului Judeţean era Aristotel Căncescu, scrie BunaZiuaBrasov.
Potrivit raportului Curţii de Conturi, în 2016, la DJ 103 Viştea de Jos – Viştea de Sus şi DJ 108 Sânpetru – Hărman s-au efectuat reparaţii. Potrivit auditorilor, la cele două artere s-au executat intervenţii şi în anul 2008, iar atunci nu s-a respectat grosimea stratului de fundaţie. Acum 9 ani, administraţia judeţeană nu „s-a sesizat” şi „nu a luat măsuri de analizare, stabilire, cuantificare şi încasare a prejudiciului produs instituţiei prin acceptarea, decontarea şi recepţia unor lucrări care nu au fost executate corespunzător”, potrivit raportului.
În aceste condiții Consiliul Judeţean (CJ) Braşov va trebui să facă o expertiză tehnică a lucrărilor de reabilitare care s-au executat în 2008, cu termen de realizare 31 octombrie 2017, iar în funcţie de rezultatul expertizei, administraţia judeţeană va trebui să stabilească prejudiciul pe care îl are de recuperat de la companiile care au făcut acele lucrări.
Totodată, Curtea de Conturi a solicitat CJ Braşov să extindă verificările asupra contractelor de reabilitare a drumurilor la care au fost identificate lucrări executate necorespunzător şi care nu au fost remediate de constructor.
În situaţia în care va identifica plăţi nedatorate, CJ trebuie să stabilească întinderea tuturor prejudiciilor, să le evidenţieze în contabilitate şi să le recupereze.
Foto: arhiva
Dirigintii de santier au rol decorativ la acceptarea lucrarilor executate si la receptie ? Sunt singurele lucrari neconforme ??????