Noi scenarii la metoda „Accidentul”. Ce recomandă poliţiştii

Noi scenarii la metoda „Accidentul”. Ce recomandă poliţiştii

Polițiștii brașoveni avertizează că infractorii și-au diversificat modul de operare în cazul înșelăciunilor prin metoda „Accidentul”.

Potrivit acestora, dacă până de curând aceștia solicitau victimelor să depună sume de bani în conturi bancare, mai nou apelează la un complice care are sarcina de a lua banii direct de la domiciliul persoanei înșelate.

De asemenea, conform agenților, infractorii își aleg anumite ore târzii pentru a efectua apelurile, pentru ca victimele să fie cât mai vulnerabile.

Pentru a nu pica în plasa infractorilor, brașovenii sunt sfătuiți de polițiști să apeleze telefonic ruda despre care li se spune că a făcut accident, pentru a verifica dacă într-adevăr se află în situație de urgență.

Alte articole:   Doi tineri, înjunghiați duminică noapte sub Tâmpa. Agresorul avea cuțitul la el pentru tăiat slănina...

 „Verificați dacă ruda respectivă se află într-o situaţie de urgenţă, dându-i un telefon! În cazul în care aceasta nu răspunde, solicitați sprijin rudelor sau persoanelor apropiate până la lămurirea situației! Nu dați curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocaţi, poliţişti, procurori, medici etc şi reprezintă rudele «implicate în accidentul rutier»! Nu înmânați bani persoanelor care sunt trimise la uşa dumneavoastră sau cu care vi se solicită se vă întâlniți! Nu efectuați niciun transfer bancar în contul unor necunoscuţi! Nu dați informaţii despre dumneavoastră, familie, prieteni, vecini sau cunoscuţi, persoanelor cu care intrați în contact aparent întâmplător!”, sunt câteva dintre sfaturile polițiștilor din cadrul IPJ Brașov.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate