Protocol DSP – Partida Romilor, pentru campanie de vaccinare împotriva rujeolei

Protocol DSP – Partida Romilor, pentru campanie de vaccinare împotriva rujeolei

Reprezentanţii Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, filiala Braşov şi ai Direcţiei de Sănătate Publică au semnat un protocol ce are ca obiectiv implementarea campaniei de vaccinare împotriva rujeolei în comunităţile de romi din judeţul nostru, la solicitarea prefectului Marian Rasaliu.

La eveniment au participat subprefectul Ciprian Băncilă, preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Braşov Ionuţ Androne, dr. Claudia Bularca din partea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov şi Marton Szasz din partea Biroului Judeţean pentru Romi, din cadrul Instituţiei Prefectului judeţul Braşov.

„Un astfel de protocol este necesar şi benefic tuturor, având în vedere campania de vaccinare, din judeţul Braşov. Este ştiut faptul că sunt mulţi copii în comunităţile de romi care trebuie imunizaţi cu vaccinul antirujeolic. Acum realizăm importanţa existenţei experţilor de tipul mediatorului sanitar rom, care lipseşte în majoritatea comunităţilor de romi din judeţul Braşov. Le-am solicitat celor doi parteneri să facă o analiză din acest punct de vedere şi să transmită Ministerului Sănătaţii propunerile, care se impun”, a declarat subprefectul Braşovului, Ciprian Băncilă.

„Acest protocol este , în special, în folosul comunităţilor de romi. Noi asigurăm accesul în comunitate şi identificăm cazurile în care trebuie intervenit. Apoi intervine Direcţia de Sănătate Publică Braşov. De luni, începem treaba în comunităţi” a declarat preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Braşov, Ionuţ Androne.

Alte articole:   Deși legea îl obligă, Orban spune că nu va dubla alocațiile copiilor de la 1 august
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.