blog-logo

Adrian Oprică: Toate instituțiile de cultură brașovene trebuie să accentueze rolul lor social ca instituții formatoare de opinie

Adrian Oprică: Toate instituțiile de cultură brașovene trebuie să accentueze rolul lor social ca instituții formatoare de opinie

Marți a aut loc o întâlnire cu reprezentanții tuturor instituțiilor de cultură din municipiul Brașov, la care au participat viceprimarul Mihai Costel şi consilierii locali Adrian oprică, Carmen Țop Ferghete și Toro Tamas.

Scopul acestei întâlniri a fost constituirea 2unei politici și a unei viziuni integrate în ceea ce privește stagiunea 2017-2018 a tuturor instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Local”.

„Considerăm că o asemenea viziune unitară are menirea să îmbunătățească semnificativ oferta culturală a acestor instituții astfel încât publicul brașovean, turiștii care vizitează Brașovul să poată participa la evenimente culturale de o înaltă calitate artistică. Premisa acestei întâlniri a fost constituită de faptul că deși s-a putut observa o revigorare a vieții culturale din Brașov, revigorare susținută de către fiecare instituție în parte, este nevoie de o nouă viziune, o viziune integrată care să ofere spectacole specifice fiecărui gen de foarte bună calitate”, a declarat  astăzi, într-o conferință de presă, consilierul local Adrian Oprică, liderul de grup al liberalilor din Consiliul Local.

Alte articole:   4,62 la mie, incidența la nivelul județului. Comăna, aproape de pragul de 15 la mie!

În opinia acestuia, fiecare instituție de cultură și toți operatorii din domeniu vor trebui să propună un program de stagiune coerent, dar care să pornească de la două condiții fundamentale, și anume este necesară integrarea deplină a publicului în politica repertorială, stagiunea de spectacole a fiecărei instituții necesitând să fie elaborată pornind de la integrarea publicului prin utilizarea mai multor criterii.

„Aceste instituții vor trebui să ofere spectacole adresate tuturor categoriilor de vârstă și pregătire profesională, vor trebui să existe spectacole care să răspundă unor principii de utilitate educațională, integrând în repertoriile lor lucrări din literatura română sau universală incluse în programa școlară de liceu sau evenimente care să pună în valoare evenimentele istorice ale Brașovului. Nu trebuie să uităm că anul 2017 înseamnă 30 de ani de la Revolta Muncitorilor de la Steagu Roşu, cum de asemenea nu trebuie uitat că anul 2018 marchează 100 de ani de la Marea Unire. Apoi, toate instituțiile de cultură brașovene trebuie să accentueze rolul lor social ca instituții formatoare de opinie, rolul lor educațional – mai ales pentru publicul larg, că rolul lor este unul deosebit de important în construcția imaginii Brașovului”, a precizat Oprică.


Concluziile acestei întâlniri ar fi următoarele:

  1. Până la începutul lunii octombrie fiecare instituție de cultură va pregăti o propunere de stagiune și un repertoriu care să considere criteriile mai sus enunțate. Ca urmare a acestei propuneri integrate vom organiza o dezbatere publică la care sunt invitați în primul rând brașovenii, reprezentanții societății civile și, nu în ultimul rând, reprezentanții tuturor instituțiilor educaționale din domeniul culturii – Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” și Facultatea de Muzică, precum și reprezentanții tuturor muzeelor brașovene. Proiectul de stagiune culturală a Brașovului va fi de asemenea făcut public pe toate rețelele de socializare, fiecare brașovean putând amenda această propunere.
  2. Reprezentanții instituțiilor au considerat ca utilă revigorarea activității cluster-ului din domeniul culturii constituit la Brașov, cluster care va trebui ca în fiecare an, în prima parte a anului să prezinte politica repertorială și viziunea pentru stagiunea anului următor.
Alte articole:   EMA examinează alte posibile efecte adverse ale vaccinării cu AstraZeneca și Johnson & Johnson

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate