43 de ani de la înfiinţarea Detaşamentului 2 de Pompieri Brasov

43 de ani de la înfiinţarea Detaşamentului 2 de Pompieri Brasov

Astăzi, 19 iulie 2017, se împlinesc 43 de ani de la înfiinţarea Detaşamentului 2 de Pompieri Brasov. Situat în municipiul Braşov, pe strada Berzei nr. 24A, Detaşamentul 2 de Pompieri Braşov ia fiinţă într-o perioadă de continuă modernizare pentru Grupul de Pompieri Braşov şi anume anii 1970 – 1980. Ca urmare a devastatorului incendiu din 03.07.1974 de la magazia de materiale a halei de montaj general de la Întreprinderea de Autocamioane Braşov, s-a luat hotărârea să se înfiinţeze Compania a III a de Pompieri a municipiului Braşov care funcţionează din data de 19.07.1974.

Situată în extremitatea sudică a municipiului Braşov, subunitatea are repartizat un arie de intervenţie cu o suprafaţă de 640  km2, care cuprinde 2 municipii, 6 comune şi 9 sate, 2 zone turistice cu un total de 55941 gospodării cetăţeneşti şi locuinţe şi o populaţie de 190.884 locuitori.

Zona de intervenţie al subunităţii are următoarea delimitare geografică:

  •          ► nord– localitatea Lunca Câlnicului;
  •          ► nord-est–localitatea Vama Buzăului;
  •          ► sud-est – localitatea Timişul de Sus.
  •          ► vest – Strada Toamnei;

Tehnica de intervenţie a subunităţii este compusă din:

  •          ► 10 autospeciale – autospecială de primă intervenţie şi comandă, 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, ambulanţă SMURD, autospeciala pentru intervenţie la descarcerare, autospecială de stinghere cu praf şi azot, autospecială pentru evacuarea fumului, gazelor şi pentru iluminat, autoscara mecanică, autocamion de intervenţie;
  •          ► 6 utilaje P.S.I – 2 motopompe remorcabile, 4 motopompe transportabile;.
  •          ► 2 ambarcaţiuni: barcă pneumatică pentru 10 persoane, barcă cu chila rigidă.
Alte articole:   FOTO Mașină intrată în poarta unei case, la Perșani

De la începutul anului până în prezent Detaşamentul 2 de Pompieri Braşov a intervenit la 1.483 situaţii de urgenţă, în medie aproximativ 7 intervenţii/zi.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.