blog-logo

Concurenţă mare la facultăţile de Medicină şi Pshihologie ale Universității Transilvania

Concurenţă mare la facultăţile de Medicină şi Pshihologie ale Universității Transilvania

Peste 8.000 de candidaţi s-au înscris în primele zile la Universitatea „Transilvania“ Braşov, cea mai mare fiind la facultăţile de Psihologie şi Medicină.

După șase zile de înscriere cei mai mulţi candidaţi şi-au lăsat dosarele de înscriere la Medicină, unde sunt 144 de locuri bugetate, iar 158 cu taxă.

Cea mai mare concurenţă în funcţie de numărul de candidaţi/numărul total de locuri bugetate este Medicina, unde sunt 12,58 candidaţi/loc, Psihologia fiind exact la același nivel, iar specializarea Resurse umane continuă să fie pe podium cu 9,73. Și la Facultatea de Drept sunt 406 candidați pe 44 de locuri bugetate, notează MyTex.

Alte articole:   Accident pe DN11, la Popasul Căprioara

Candidaţi mulţi sunt și la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea afacerilor – 969 de candidaţi pe 223 de locuri fără taxă. Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor are 834 de candidați în total înscriși până sâmbătă, dar aici sunt 319 locuri bugetate şi alte 133 cu taxă.

La Facultatea de Matematică şi Informatică s-au înscris 581 de candidați pe 129 de locuri bugetate, iar Facultatea de Ingineria Lemnului avea sâmbătă 42 de cnadidați pentru cele 90 de locuri bugetate. Și la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor sunt 74 de înscrişi pe 135 de locuri. Facultatea de Muzică, cu un statut aparte, totuși, are 34 de candidați pe 32 de locuri bugetate.

Alte articole:   Gravură manuală pe sticlă cu artista brașoveancă Astrid Bata

Până în prezent la cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania – ciclul de licenţă zi, au fost depuse 7.492 dosare de înscriere, iar la învăţământ la distanţă (ID) şi cu frecvenţă redusă (FR) – 702.

Înscrierile se fac până luni, 17 iulie, la sediul fiecărei facultăţi.

Foto: observator.tv

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate