blog-logo

VIDEO Incinerator regional de 100 de milioane de euro la Brașov?

VIDEO Incinerator regional de 100 de milioane de euro la Brașov?

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, a explicat astăzi, într-o conferință de presă, că a fost la o întâlnire la conducerea Ministerului Mediului și cu reprezentanții firmei care a făcut Planul Național de Gestionare a Deșeurilor.

„Sunt patru județe care nu au managementul de gestionare a deșeurilor, printre care și Brașovul, dar dintre toate celelalte care au făcut, nu se aplică decât la Argeș, pentru că au apărut foarte multe probleme. Am reușit să facem adunarea ISO Mediu, s-a stabilit un grup de lucru. Suntem în faza finala pentru licitația pentru caietul tehnic necesar sistemului de management integrat. Am făcut câțiva pași buni, am avut și sprijinul celor de la ISO Mediu, unde președinte este primarul din Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, și vicepreședinte primarul din Prejmer, Tudorică Șerban. Sperăm ca la sfârșitul lunii septembrie să lansăm caietul pentru licitația internațională, pentru că suma este de peste un milion de euro, iar proiectul este eligibil pentru obținere de finanțarea europeană”, a precizat Gabor.

Alte articole:   Cursurile la Universitatea Transilvania se vor desfăşura doar online, timp de 14 zile

În planul național de management al deșeurilor este prins și incineratorul regional de la Brașov, care costă undeva la 100 de milioane de euro, dinte care 15 milioane de euro este cota parte a județului Harghita, 25 de milioane Covasna și restul Brașovul. Gabor a anunțat că va avea întâlniri cu reprezentanții celorlalte două județe, pentru a stabili de comun acord unde va fi amplasat, pentru a fi mai aproape și de județele învecinate.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.