blog-logo

S-a semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor la Centru de Afaceri din Bartolomeu

S-a semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor la Centru de Afaceri din Bartolomeu

Reprezentanţii Primăriei Braşov au semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor la “Centrul de Afaceri Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri” (CATTIA). Acest proiect a beneficiat de finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.

„În următoarele zile vom semna ordinul de începere a lucrărilor, pentru ca firma care a câştigat licitaţia să se apuce de contrucţie cât mai repede, pentru că vorbim de o investiţie foarte importantă pentru dezvoltarea mediului de afaceri braşovean, iar termenul până la care trebuie finalizată această lucrare este 31 iulie 2018, conform contractului de finanţare. Din păcate, acest proiect a avut parte de foarte multe întârzieri, în procedura de licitaţie iniţială, din cauza contestaţiilor, apoi în faza de executare a lucrărilor, când firma câştigătoare nu a finalizat proiectul până la data prevăzută în contract, după care am fost nevoiţi să reluăm procedura de licitaţie. Sper ca odată cu semnarea acestui contract să intrăm într-un parcurs de normalitate în realizarea acestei investiţii”, a precizat viceprimarul Laszlo Barabas.

Alte articole:   Muzeul de Artă Brașov are un nou director. Bianca Bălșan, președinte al Asociației MAIE

 

Centrul este compus, la demisol, dintr-o sală de conferinţe, ateliere pentru prototipuri, ateliere mentenanţă, spaţii pentru personal, spaţii tehnice,  cameră de servere, spaţii de supraveghere şi control, bucătărie, vestiare, grupuri sanitare.

La parter vor fi trei săli de workshop, platformă în aer liber pentru expoziţii, foaier, sală conferinţă, birou de presă, copy center, cafenea, restaurant, grupuri sanitare, iar la etaj administraţia centrului, manager, 14 birouri de incubare, 6 laboratoare, sală experimente şi demonstraţii, zonă de coworking, zonă accelerare afaceri, platformă multimedia.

La exterior vor fi amenajate 238 locuri de parcare, dintre care cinci pentru persoane cu dizabilităţi, amenajate în incinta imobilului la cota demisolului, 150 locuri de parcare amenajate la cota terenului natural, 8 dispozitive parcaj biciclete. Va exista şi o zonă verde, amenajată pe o suprafaţă de 36.300 mp, se vor planta 340 de arbori, iar pe terasa clădirii vor fi amplasate panouri solare cu tuburi vidate în suprafaţă de 324 mp, astfel proiectul contribuind la reducerea emisiilor de carbon în atmosferă.

Alte articole:   VIDEO Antonia ajunge la Ghimbav, în 4 decembrie

Durata de execuţie a lucrărilor,  conform contractului, este de 10 luni, iar valoare totală este 25.236.151,81 lei + TVA, bani ce vor fi asiguraţi de la bugetul local.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.