blog-logo

Titlul de destinație de excelență pentru Şcheii Brașovului și Brașovechi

Foto: Andrei Paul

Ministerul Turismului a desemnat Destinațiile Europene de Excelență ale României de anul acesta, în cadrul concursului EDEN. Tema ediției a fost turismul cultural tangibil, iar destinațiile câștigătoare sunt: Municipiul Suceava, Țara Chioarului, Sighetu Marmației, Colinele Transilvaniei și Scheii Brașovului și Brașovechi.

Proiectul a fost depus de Uniunea Junilor din Scheii Brasovului si Brasovechi, in colaborare cu Asociatia Ma implic si Artessentia.

„Ca reprezentant al Ministerului Turismului la Braşov, i-am ajutat la modalitatea de a concepe si de a depune şi prezenta proiectul la Bucureşti”, ne-a declarat Roxana Niculescu.

Toate cele cinci destinaţii vor fi incluse în Rețeaua EDEN la nivel naţional şi european şi vor putea deveni membre ale Asociaţiei EDEN (www.youredenexperience.com).

Alte articole:   VIDEO Ce au găsit polițiștii azi la percheziţiile făcute la hoții de componente auto

Cu ocazia ediţiei de toamnă a Târgului de Turism al României, organizat de Romexpo în perioada 16-19 noiembrie 2017, cele 5 destinaţii vor beneficia de spaţiu de prezentare în cadrul standului Ministerului Turismului şi vor fi premiate prin acordarea de diplome.

Proiectul EDEN – Destinaţii Europene de Excelenţă a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, având ca scop dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale, încurajarea creării de rețele între participanții la proiect.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate