blog-logo

Preşedintele Klaus Iohannis, în vizită la Poligonul de la Cincu

Preşedintele Klaus Iohannis, în vizită la Poligonul de la Cincu

Preşedintele Klaus Iohannis va participa sâmbătă la exerciţiul militar Saber Guardian 17, care se va desfăşura la Poligonul Cincu.

În această săptămână, şeful statului va vizita mai multe baze militare din ţară unde se desfăşoară exerciţiul multinațional Saber Guardian 17.

 

„Sâmbătă, 15 iulie, președintele va participa la Poligonul Cincu din județul Brașov, începând cu ora 11,00, la exercițiul multinațional militar întrunit cu trupe în teren și trageri de luptă ‘Saber Guardian 2017′”, a declarat Monica Dobrovolschi, purtător de cuvânt al preşedinţiei.

„Saber Guardian 2017” este un complex de exerciții militare multinaționale anuale care se derulează în România, Ungaria și Bulgaria și este condus de Comandamentul forțelor terestre ale SUA din Europa alături de Statul Major General al Armatei Române.

Alte articole:   Cîțu: Slujba de Înviere, oficiată în afara bsericii. Restricții eliminate în localități cu peste 60% de persoane vaccinate

„E bine de ştiut că acest exerciţiu militar este bazat pe scenariul fictiv de apărare colectivă”, a mai spus Dobrovolschi.

La exercițiul „Saber Guardian 2017” participă peste 25.000 de militari, din 22 de ţări aliate și peste 2.000 de mijloace tehnice.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate