blog-logo

Steriu (PMP): Dragnea distruge PSD în următorii doi ani, așa cum nu l-a distrus nimeni

Steriu (PMP): Dragnea distruge PSD în următorii doi ani, așa cum nu l-a distrus nimeni

Președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, Valeriu Steriu, a fost prezent sâmbătă, la Brașov, cu ocazia alegerilor la nivel județean. Cu această coazie, Costel Mihai, viceprimarul Brașovului, a fost reconfirmat președintele filialei PMP.

În acest context, Valeriu Steriu a declarat că este nevoie de o coagulare de idei pe partea dreaptă a eșichierului politic, de o așezare comună pe valorile de dreapta, având în vedere haosul și instabilitatea politică actuale.

„Până în 2019 este necesar, este obligatoriu acest lucru, pentru că întotdeauna, în România, când s-a unit dreapta, vedeți alegerile prezidențiale din 2014, a câștigat. De câte ori a fost dezbinată a câștigat stânga, și nu întotdeauna cu soluțiile cele mai bune pentru români. Nu considerăm că un guvern de uniune națională este util. Cred că singurele mijloace democratice — moțiunile de cenzură, taxarea tuturor gafelor — este necesar să le facem frecvent, și cu sprijinul presei, pentru a trezi în conștientul românilor că stânga a dus întotdeauna la stagnare”, a susținut Steriu.

Alte articole:   Noi centre de vaccinare se deschid în județul Brașov pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech

El a spus că dreapta trebuie să se gândească la faptul că, cel puțin pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din 2019, să vină cu un candidat comun. La fel și la alegerile europarlamentare din 2019 este convins că dreapta va avea un număr mai mare de europarlamentari decât stânga.

„Ne ajută foarte mult și adversarul, pentru că, în ritmul acesta, domnul Dragnea distruge PSD în următorii doi ani, așa cum nu l-a distrus nimeni, și evident trebuie să arătăm românilor că avem niște dezvoltări de proiecte mai bune pentru a-i convinge să vină spre noi”, a punctat președintele executiv al PMP.

Valeriu Steriu a susținut că se lucrează în prezent la un proiect economic la nivel național, pentru o perioadă de 10 ani, care va fi depus în această toamnă.

„Dreapta va veni cu un proiect unitar economic și spun asta din partea mai multor colegi din PNL, care vor fi convinși de noi să ne valideze proiecte de legi pe care dorim să le depunem din toamnă. Lucrăm în acest moment la un proiect economic la nivel național, pe care să îl susținem, cu o viziune pe 10 ani. Nu putem discuta de măsuri doar de genul măriri de pensii și de salarii, și ne tot împrumutăm de bani pentru acest lucru. România trebuie să își producă resurse financiare. Este nevoie mai mult ca oricând să ne organizăm, pentru că am văzut în ultimele șase luni doar haos și instabilitate politică, ce creează instabilitate economică, iar acest lucru este foarte grav”, a susținut Steriu.

Referitor la fuziunea dintre PMP și UNPR, el a menționat că aceasta „este încă blocată în niște tertipuri avocățești”.

„Fuziunea este încă blocată de niște tertipuri avocățești. Sunt dezamăgit de termenele foarte lungi pe care Instanța supremă le dă. În spatele acestor tertipuri avocățești stau tot interese politice susținute de PSD. Omul care a contestat fuziunea este în acest moment secretar de stat într-un minister, iar acest lucru spune foarte — foarte mult. Avem nevoie de o ședință în instanță pentru a se debloca situația de față”, a precizat Steriu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate