blog-logo

Şase patroni amendaţi de ITM pentru „muncitorii la negru” găsiţi la serviciu

Şase patroni amendaţi de ITM pentru „muncitorii la negru” găsiţi la serviciu

Funcţionarii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Braşov au făcut 156 de controale în luna iunie pentru depistarea şi sancţionarea muncii fără forme legale. Astfel, au fost identificate 10 persoane „la negru” pentru care şase angajatori au fost sancţionați cu amenzi în valoare de 100.000 lei.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor privind completarea şi transmiterea REVISAL, au fost efectuate 167 de controale, în urma cărora au fost sancţionaţi un număr de 18 angajatori, cu amenzi în valoare de 15.000 lei şi au fost date 18 avertismente. Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectori în domeniul relaţiilor de muncă, angajatorii au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 36.000 lei.

Alte articole:   Clădirile noi, dotate obligatoriu cu panouri solare

Potrivit inspectorului şef al ITM Braşov, Adrian Reit, inspectorii au efectuat un număr de 85 controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora au fost sancţionaţi pentru neconformităţile constatate un număr de 22 de angajatori cu amenzi în valoare de 48.000 lei şi 26 de avertismente.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.