blog-logo

50 de brașoveni primesc finanțare prin programul „Casa Verde”

50 de brașoveni primesc finanțare prin programul „Casa Verde”

Şase mii de lei vor primi 50 de braşoveni, prin programul „Casa Verde”, pentru achiziţia şi punerea în funcţiune a unor instalaţii ecologice de încălzire pe bază de panouri solare presurizate.

Cei 50 de cetăţeni înscrişi în program, urmează să semneze contractele de finanţare, în termen de 60 de zile, cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov (APM), prin care vor primi 6.000 de lei, nerambursabili, pentru achiziţia şi punerea în funcţiune a unor instalaţii ecologice de încălzire pe bază de panouri solare presurizate, şi până la 8.000 de lei pentru sisteme ecologice pe bază de pompe de căldură.

Cine nu se prezintă în acest interval va pierde finanţarea nerambursabilă câştigată, pentru că se va considera că renunţă la ea.

Alte articole:   Ministrul Educației: Numărul de elevi din clasele de liceu va fi redus

Finanțarea se acordă doar pentru cheltuielile eligibile, iar beneficiarul trebuie ca în termen de 10 luni de la data intrării în vigoare a contractului, termen în care beneficiarul va depune dosarul de decontare la sediul APM Braşov. Contractul este valabil 12 luni de la data semnării.

Data depunerii dosarului de decontare reprezintă data finalizării proiectului. Lista persoanelor fizice admise sau respinse şi alte informaţii referitoare la program se găsesc pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, la adresa www.afm.ro – programul Casa Verde Clasic – persoane fizice, şi site-ul APM Braşov, la adresa www.apmbv.anpm.ro – Proiecte-Programe Proiecte.

Programul „Casa Verde“ urmăreşte îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice, precum şi stimularea utilizării sistemelor care folosesc energie regenerabilă.

Alte articole:   Hochei: Victorie în deplasare pentru Corona Braşov Wolves, în Erste Liga

Foto: romaniatv.net

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate