Braşovul, preferat de turiştii străini care vizitează Regiunea Centru

Braşovul, preferat de turiştii străini care vizitează Regiunea Centru

Județul Braşov se află în fruntea clasamentului, în Regiunea Centru, în ceea ce privește numărul de turiști înregistrați în unitățile de cazare.

Potrivit unui comunicat transmis de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba, cel mai mare număr de turişti care au vizitat Regiunea Centru, în luna aprilie, a fost înregistrat în judeţul Braşov.

Datele arată că peste 13.600 de turişti străini au vizitat judeţul nostru, ceea ce reprezintă 37,6% din totalul la nivelul regiunii.

Următoarea opţiune pentru aceştia fiind Sibiul, cu peste 10.600 de persoane, adică 29,4%.

Din cei aproape 205.000 de turişti străini înregistraţi la nivel naţional în aprilie, peste 36.000 au fost în Regiunea Centru, ceea ce reprezintă 17,8% din total.

Potrivit DRS Alba, în aprilie, cele mai multe sosiri au fost în judetul Brașov, respectiv 42,8%. Urmează Mureș, cu 21,2%, Sibiu, cu 19,6%,  Harghita, cu 6,4%, Alba, cu 6,1%, și județul Covasna, cu 3,9%.

În aprilie, în Regiunea Centru, sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au înregistrat o creștere cu 69,0% comparativ cu martie și cu 23,4% față de luna corespunzatoare din anul precedent.

Cei mai mulți au optat pentru cazarea în hoteluri, următoarele preferințe fiind pensiunile turistice și cele agroturistice.

Foto: Ross Helen

Alte articole:   Se întrerupe alimentarea cu gaze naturale în Brașov și Cristian
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap