Medicamente compensate cu 90% pentru mai mulţi pensionari

Medicamente compensate cu 90% pentru mai mulţi pensionari

Bătrânii care au pensia sau indemnizaţia socială sub 900 de lei beneficiază, începând din această lună, de medicamente compensate 90%.

Aceştia vor beneficia de compensarea medicamentelor  indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, potrivit unei Hotărâri adoptată vineri de Guvern. Până în prezent, beneficiau de compensare pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 700 de lei.

Totodată, beneficiarii programului nu vor mai depune la medicul de familie declaraţia pe proprie răspundere referitoare la veniturile obţinute, ci vor prezenta doar talonul de pensie şi actul de identitate, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

 „Prin noul program se soluţionează şi problema pensionarilor care obţin venituri suplimentare în afara pensiei. Se debirocratizează astfel şi activitatea medicilor de familie, care nu vor mai trebui să solicite declaraţii pensionarilor”, a declarat Florian Dorel Bodog, ministrul Sănătăţii, citat în comunicat.

Fondurile necesare pentru această măsură vor fi asigurate, în proporţie de 50%, din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate şi, respectiv de 40%, din venituri proprii ale Ministerului Sănătăţii.

Alte articole:   Reprezentanţii oraşelor Braşov, Iaşi şi Bucureşti, aşteptaţi, astăzi, la discuţii de ministrul Mediului din cauza poluării
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap