blog-logo

publicitate

„Garofița Pietrei Craiului”, festival de folclor la Braşov, Făgăraş şi Prejmer

„Garofița Pietrei Craiului”, festival de folclor la Braşov, Făgăraş şi Prejmer
Centrul Cultural Reduta organizează în perioada 7-9 iulie 2017, a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Garofița Pietrei Craiului”, eveniment care promovează tradițiile și diversitatea culturală, oferind publicului o experiență multiculturală unică.
Ediția din acest an celebrează 11 ani de diversitate culturală, reunind în cele trei zile, ansambluri de dansuri românești, minorități și comunități naționale (maghiară, germană) și ansambluri internaționale din Polonia (Folk Dance Group „Poznan”), Grecia (Ansamblul“Silogos Thrakon Komotinis”), Serbia (Ansamblul KUD Prvi Partizan”), Bosnia-Hertegovina (“Ansambl Tenelija”) și Bulgaria (Ansamblul ”Vidin”).
Încă de la primele ediții s-a dorit a fi un festival itinerant, care să promoveze în zone importante ale județului cultura tradițională a tarilor participante, dar si ”zestrea” neamului nostru, folclorul fiind cel mai bun element de integrare, de relaționare între popoare, etnii, regiuni și localități.
Vineri, 7 iulie, la Făgăraș, spectacolul va avea loc în Piața Republicii, începând cu ora 18:00, urmând ca sâmbătă, 8 iulie, ansamblurile invitate să susțină un program de dansuri specifice țărilor pe care le reprezintă, la Castelul Bran și la Cetatea Prejmer.
Duminică este ziua dedicată brașovenilor, când va avea loc parada costumelor populare (începând cu ora 17:00) și spectacolul de gală, în Piața Sfatului. Pe lângă ansamblurile internaționale, la spectacolul de gala vor participa și Ansamblurile Poienița și Korona, ale Centrului Cultural Reduta.
Seara de gală va fi deschisă cu un recital al unuia din cei mai îndrăgiți artiști ai muzicii populare, Dinu Iancu Sălăjanu, alături de Ansamblul Instrumental ”Țara Silvaniei”.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Marian Rasaliu: Brașovul trebuie să își recapete locul pe care îl merită în industria de apărare

Leave a Reply

Your email address will not be published.