Medicul Florin Orțan, despre impozitarea cifrei de afaceri

Medicul Florin Orțan, despre impozitarea cifrei de afaceri

Ideea de a impozita cifra de afaceri este una destul de putin frecventata pe plan international. Totusi, dat fiind faptul ca firmele multinationale, prin manipulari interne (spre exemplu, achizitia de produse ale unei sucursale diferite ale aceleiasi companii pentru a creste costurile artificial sau prin alte cresteri de costuri raportate) reusesc sa declare profituri foarte mici. Astfel, s-a ajuns in situatia in care companii foarte mari platesc sume extrem de mici drept taxe, spune medicul Florin Orțan, senator PSD.

„Pe langa faptul ca taxarea cifrei de afaceri ar evita aceste manipulari interne ale costurilor pentru a raporta profituri mici, ea nu ar mai descuraja profitul. Acest lucru este extrem de pozitiv deoarece vom putea vedea cu adevarat care sunt sectoarele sau firmele profitabile si astfel ne vom putea ghida strategia economica de incurajare sau stimulare a acestor firme sau sectoare. In momentul de fata, nu putem aplica aceste politici economice in mod optim deoarece nu stim cu adevarat care sunt cele mai profitabile parti ale economiei. Mai mult, firmele vor avea mai mult profit pentru a-l investi, ceea ce are efecte pozitive asupra cresterii economice”, susține parlamentarul brașovean.

Cu toate acestea, precizează acesta, trebuie mentionat ca taxarea cifrei de afaceri presupune „existenta unui mecanism bun de identificare a entitatii teritoriale unde a fost realizata aceasta cifra de afaceri”.

În opinia lui Orțan, in anumite circumstante, s-ar putea descuraja subcontractarea sau tranzactiile intermediare necesare unei firme, care pot oferi oportunitati pentru alte companii. In acest fel, s-ar putea ca acest tip de taxare sa incurajeze internalizarea unor servicii care erau oferite de alte firme inainte ca aceasta taxa sa fie introdusa. Astfel, s-ar incuraja cresterea dimensiunilor unor firme, „ceea ce nu este neaparat un dezavantaj”.

 

Loading...
 1. Si IMM-urile muta profitul afara? 4 iulie 2017, 1:40 PM

  Bai desteptul lui peste, daca unele companii fac invarteli…de ce trebuie sa sufere toti din cauza incompetentei voastre?
  De ce ii bagati in aceeasi oala pe toti contribuabilii?!
  Oricum deja ati dat cu muci in fasole la IMM-uri obligandu-i cu impozitul pe venit.
  Si ei muta profitul afara?

  Reply
 2. CUM AR FI fost impozitarea spitalului ICCO la cifra de afaceri ? hai zi ca asa era scris in programul de guvernare!

  Reply
 3. Aceeasi demagogie psihopata PSD. Agenturili!!! Corportilii! Nu ne vindem tara!!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap