blog-logo

Firmele trebuie să-și creeze un cont separat pentru TVA

Firmele trebuie să-și creeze un cont separat pentru TVA

Companiile care activează în România trebuie să-și creeze, de la 1 septembrie, un cont separat pentru TVA, intitulat „Split VAT”, a declarat, vineri, într-o conferință de specialitate, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat, informează Agerpres.

Prin luarea acestei decizii, statul dorește să reducă evaziunea pe TVA, în condițiile în care colectarea se situează la 73-74%, iar pierderile sunt între 16 și 20 de miliarde de lei.

„Dorința este ca, de la 1 septembrie acest an, să se creeze un cont separat de TVA care se va numi «Split VAT». Veți avea un cont de unde veți lucra cu TVA-ul atunci când achiziționați sau când faceți plăți, dar din acel cont nu veți putea să retrageți banii. Aceștia vor fi blocați pentru transferul de TVA către furnizor sau către stat”, a declarat Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, într-o conferință de specialitate.

Declarația a fost făcută la conferința „Finanțări pentru IMM-uri și întreprinderi sociale prin programele operaționale”, organizată de Consiliul Național al IMM-urilor în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - CCR a decis cum se stabileste alcoolemia la un şofer

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate