„Fără lacăt pe curtea școlii”, în vacanţe

„Fără lacăt pe curtea școlii”, în vacanţe

O asociaţie din Braşov a iniţiat o campanie prin care vrea ca şcolile să nu îşi mai închidă curţile după programul de învăţământ sau în timpul vacanţelor, pentru a lăsa posibilitatea copiilor de a folosi terenurile de sport în timpul liber.

„Fără lacăt pe curtea școlii!”, se numește campania inițiată de Asociația Reactiv Brașov, care vrea să determine o Hotărâre de Consiliu Local pentru a permite accesul copiilor în curtea școlii și în afara orelor de curs.

„Copiilor noştri le este interzis accesul în curţile şcolilor după cursuri sau în vacanţe. Ei nu au acum unde să practice sportul deşi terenurile şcolilor oferă suficient spaţiu pentru asta”, susţin iniţiatorii campaniei, care arată că sălile de sport ale şcolilor sunt puse la dispoziţia copiilor în afara orelor de curs numai contra cost.

Campania a fost lansată online, pe Facebook, însoţită de un clip de prezentare a cauzei şi un formular de strângere de semnături.

Susţinătorii cauzei amintesc că aceasta a fost o promisiune lansată în campania electorală şi de primar şi unii consilieri locali.

În prezent, în Braşov, una dintre puţinele unităţi de învăţământ din oraş în care mai este permis accesul liber pe terenurile de sport este Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”. De asemenea, este permis accesul şi pe terenul de atletism de la Liceul cu Program Sportiv, dar acesta nu este amenajat pentru pacticarea sporturilor de echipă.

Alte articole:   DS Smith Zărnești donează echipamente esențiale și susține lupta împotriva Covid-19

Tinerii mai pot juca baschet pe terenurile de sub Tâmpa, în Parcul Central sau fotbal pe câteva terenuri amenajate în cartiere.

Foto: ilovebrasov.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov