Cetatea Râşnov, reabilitată cu fonduri europene

Cetatea Râşnov, reabilitată cu fonduri europene

Primăria Râşnov va începe proiectul de restaurare, conservare şi valorificare durabilă a incintei de vest a cetăţii din localitate, după ce a obţinut din partea Agenţiei de Dezvoltare Centru o finanţare nerambursabilă de 15.237.465 de lei.

Proiectul de reabiltare este estimat la 16.004.094 de lei, Primăria oraşului urmând să asigure suma de 766.628 lei, reprezentând cofinanţarea de 2%, precum şi acoperirea cheltuielilor neeligibile.

Cu banii europeni se vor face consolidările necesare, dar se vor reconstrui turnurile şi două căsuţe. Zidurile de apărarea vor fie le refăcute pentru a atăta exact ca acum câteva secole.

Se vor reface şi instalaţiile la utităţi, se vor amenaja două muzee, ateliere meşteşugăreşti, o zonă de spectacole şi un centru de informare pentru turişti.

Contractul de finanţare a fost semnat vineri, iar acum începe căutătarea unui constructor.

Lucrările trebuie finalizate în 36 de luni, dintre care 26 de luni vor fi atribuite lucrărilor de execuţie, iar cele 10 luni, serviciilor de proiectare.

Cetatea de la Râşnov este cel de al doilea obiectiv istoric din judeţul Braşov, care obţine o finanţare prin Programul Operaţional Regional, Axa 5.1, după Cetatea Făgăraşului.

Alte articole:   Universitatea Transilvania Brașov, în prestigiosul top 300 QSc GB University Ranking 2020 – Emerging Europe & Central Asia
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap