Marea campioană Paula Ivan a fost la Crosul HOSPICE

Marea campioană Paula Ivan a fost la Crosul HOSPICE

Peste 730 de alergători (record al evenimentului!), dintre care 202 de copii, au luat sâmbătă startul la cea de-a noua ediție a Crosului HOSPICE „Aleargă TU pentru EI!”. Cel mai mare număr de înscriși, 319 concurenți, s-a înregistrat la Cursa Preh (traseu de 4 km). Numărul concurenților înscriși la Cursa Miele a sporit comparativ cu ediția de anul trecut: acum, 210 persoane au înfruntat canicula și au alergat pe traseul de 10 km. Traineri profesioniști au condus încălzirea alergătorilor, în compania unor îndrăgite personaje din desene animate.

Start și premiere alături de o legendă

Startul fiecărei curse a fost dat de Paula Ivan, campioana Jocurilor Olimpice de Vară de la Seul, atleta care în 1988 a atins vârful unei cariere completate, prin titlul european de sală, la 1.500 metri şi recordul milei, obţinute un an mai târziu, în 1989, dar şi cu titluri mondiale universitare la 1.500 şi 3.000, dublă reuşită la două ediţii consecutive, în ‘87 şi ‘89.

Cu cele două medalii de la Seul, Paula Ivan face parte dintr-o companie selectă de doar trei atlete din România dublu medaliate la aceeaşi ediţie a Jocurilor Olimpice. Dar, spre deosebire de colegele ei (Maricica Puică, în 1984, şi Gabriela Szabo, în 2000, ambele cu „dublă” aur-bronz), sportiv originară din Herăști (județul Giurgiu) este singura cu medalii de aur şi argint.

La crosul de la Brașov, de sub Tâmpa, Paula Ivan le-a înmânat diplomele și medaliile concurenților clasați pe primele trei locuri în fiecare cursă.

Medalii, diplome și multe premii

Sponsorii și partenerii au răsplătit efortul celor mai buni cu premii valoroase, constând în cuptoare cu microunde, sejururi la mare și la munte, experiențe și cursuri de scuba-diving, abonamente fitness, bilete la Summer Well etc. Fiecare concurent va beneficia de una din cele 4 tipuri de consultatii medicale oferite gratuit: consultaţie medicină generală, analize de sânge, ecografie abdominală sau ecografie mamară. Plus câte o intrare gratuită, pentru toți alergătorii, la cel mai cunoscut centru spa din Brașov.

La Crosul Hospice, problemele specifice după efort au fost rezolvate de ședințe oferite la locul evenimentului, de către o echipă de profesioniști și specialiști kinetoterapeuti în terapie posturală prin masaj.

S-au strâns 54.000 de lei pentru cei suferinzi

Energia dată de cei înscriși în competiție, dorința lor de a-și depăși limitele, determinarea, emoția și satisfacția efortului depus pentru a ajuta cauza, precum și spiritul caritabil care i-a călăuzit, sunt factorii care demonstrează ca brașovenii înțeleg importanța serviciilor HOSPICE și sunt alături de cauză. Au Alergat pentru Ei, au dăruit speranță și încredere celor care sunt angajați într-o cursă mult mai grea, cea cu o boală incurabilă, nemiloasă.

În urma evenimentului de sub Tâmpa, s-au strâns 54.000 de lei, sumă ce va fi folosită pentru alinarea suferinței pacienților de la Hospice. Această suma va acoperi nevoia de medicamente pentru o perioadă de 7 luni!

Pe această cale, HOSPICE Casa Speranței le mulțumește tuturor participanților și donatorilor, sponsorilor și partenerilor, arbitrilor de la Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov, voluntarilor și tuturor celor care s-au implicat în acest proiect. (Foto: Alina Pălănceanu & Mircea Bularca)

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.