blog-logo

Zeci de persoane cercetate în dosarul infracțiunilor silvice din Apața și Ormeniș

Zeci de persoane cercetate în dosarul infracțiunilor silvice din Apața și Ormeniș

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 28 iunie 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpații: Boloni Janos, Bularca Nicolae și Seceleanu Călin Ioan Ioan, pădurari în cadrul Regiei Publice Locale Ocolul Silvic Bucegi – Piatra Craiului R.A., pentru infracțiunile de constituirea unui grup infracțional organizat, tăiere, fără drept, de arbori, furt de arbori și luare de mită.

De asemenea, la aceeași dată, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de inculpații Drăgan Nicolae Cătălin, Subțirel Gheorghiță Elisei, Olescu Paul, Lingurar Constantin, Borzoș Daniel, Otves Constantin Marius, Ganea Ilie, Boca Nicolae, Borzoș Abel, și alți 22 de inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, tăiere, fără drept, de arbori, furt de arbori.

Alte articole:   Sportivii și antrenorii brașoveni cu rezultate deosebite vor fi premiați de Consiliul Judeţean

La data de 29 iunie 2017, inculpații sus-menționați, aflați în stare de reţinere, au fost prezentați cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în perioada martie 2016 – februarie 2017, inculpații au constituit o grupare infracțională organizată, care a acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunilor de tăiere, fără drept și furt de arbori din fondul forestier național situat pe raza comunei Apața și Ormeniș. În cadrul acestei activități infracționale, inculpații Bularca Nicolae și Seceleanu Călin Ioan Ioan, pădurari în cadrul Regiei Publice Locale Ocolul Silvic Bucegi – Piatra Craiului R.A., au acceptat bani și foloase, cu titlu de mită, pentru a permite unor inculpați să taie arbori în mod nelegal.

Alte articole:   6 lucruri pe care nu le știați despre jante auto

În urma perchezițiilor efectuate, la data de 28 iunie 2017, organele de urmărire penală au identificat și ridicat următoarele categorii de bunuri: material lemnos, motoferăstraie, autovehicule folosite pentru transportul materialului lemnos și diverse sume de bani.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene din Brașov și Covasna și al Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov.

Distribuie dacă îți place!
  1. 2 comunitati maghiare jefuite de venetuci.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate