Autostrada Bucureşti – Braşov: Fără contestații pentru construcţia lotului Predeal – Cristian

Autostrada Bucureşti – Braşov: Fără contestații pentru construcţia lotului Predeal – Cristian

Compania de Autostrăzi nu a primit nicio contestație pentru lotul 2 din autostrada Comarnic-Brașov, sectorul Predeal-Cristian, km 162- km 168 și drum de legătură, fapt pentru care luna viitoare va fi semnat contractul și va începe execuția.â

La jumătatea lunii următoare Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va semna contractul de execuție cu firmele selectate pentru realizarea sectorului menționat și va demara contractul, prin începerea lucrărilor de proiectare, scrie money.ro.

Informațiile au fost furnizate miercuri de către oficiali ai CNAIR. Contractul va începe însă de abia după că asocierea firmelor Alpenside și Specialist Consulting vor depune garanția de bună execuție. Valoarea contractului va fi de 118,01 milioane lei, fără TVA, la care se poate adăuga 5% cu titlul de cheltuieli neprevăzute.

Alte articole:   Brașovul, printre județele în care se înregistrează un trend crescător de infectări cu COVID-19

Durata contractului va fi de 72 de luni din care 24 de luni vor fi pentru proiectare și execuție, iar restul de 48 de luni (patru ani) va fi perioada de notificare a defectelor (garanție).

Autostradă construite de firmă de căsuță poștală

Alpenside SRL este deținută de un anume Florin-Cristian Mihai, o persoană necunoscută, și de un off-shore cipriot, Alpenside Holding Ltd. În 2013, această companie funcționa sub numele Util Construct Plus, iar printre acționarii săi se număra Sorin Freciu – un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Potrivit informațiilor disponibile pe Ministerul Finanțelor, Alpenside SRL are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide”. Alpenside are o adresă în București la care mai funcționează alte câteva firme cu obiecte de activitate diverse.

Alte articole:   Comunitățile minorităților naționale vor folosi gratuit infrastructura culturală

Specialist Consulting, firma asociată cu Alpenside pentru lucrările la lotul 5, are ca obiect de activitate proiectare și consultanță în domeniul drumurilor. În mai multe licitații publice, Specialist Consulting a fost asociată cu Comnord, firmă care l-a avut ca angajat inclusiv pe Cătălin Homor, director general al CNAIR la momentul la care asocierea Alpenside-Specialist Consulting a fost desemnată câștigător al licitației pentru lotul 2.

Specialist Consulting se află de anul trecut în insolvență și este și parte a asocierii care ar urma să construiască pasajul de la Domnești peste centura Capitalei. Asocierea în cauză nu are însă banii necesari pentru a constitui garanția de bună execuție și, dacă nu va face rost de aceștia până luni (9 milioane lei), i se va rezilia contractul.

Alte articole:   VIDEO Rareș Rădăcină candidează pentru un nou mandat la Primăria Bran
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate