blog-logo

Spaniolul care a țepuit Compania Apa, trei ani de închisoare cu suspendare

Spaniolul care a țepuit Compania Apa, trei ani de închisoare cu suspendare

Cetățeanul spaniol care a înșelat Compania Apa a fost condamnat, definitiv, de magistrații Curții de Apel Brașov, la trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, pe un termen de supraveghere de patru ani, o pedeapsă mult mai blândă față de cea aplicată de Tribunalul Brașov.

Navarro Navarro Pedro Alfons trebuie, pe durata termenului de supraveghere, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile. Timp de trei ani, spaniolul nu are dreptul de a fi administrator sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale pe teritoriul României.

Alte articole:   Contribuabilii pot beneficia de ştergerea dobânzilor şi penalităţilor până în ianuarie 2022

De asemenea, firma Peyber Hispanica S.L. a primit o amendă penală de 450.000 de lei. Societatea are sediul în Spania, Madrid, str. Alcala, nr. 492, și în prezent aflată în procedura generală a insolvenţei în cadrul dosarului nr. 706/2013 aflat pe rolul Tribunalului Comercial nr. 1 din Madrid. De asemenea, judecătorii au stabilit şi o pedeapsă complementară – interzicerea dreptului de a participa la procedurile de achiziţii publice în România pe o durată de 3 ani.

„În baza art. 25 Cod procedură penală, obligă inculpaţii (cetăţeanul spaionl şi firma – n.r.), în solidar, la plata sumei de 8.132.011,17 lei către partea civilă Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Reduce cuantumul despăgubirilor acordate părţii civile Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH & Co. KG la 1.680.748,87 lei”, se arată în soluţia magistraţilor Curţii de Apel Braşov.

Inițial, Navarro fusese condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare şi 3 ani interzicerea exercitării dreptului prevăzut de art. 66 al. 1 lit. g noul Cod penal, cu referire la dreptul de a fi administrator sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale pe teritoriul României.

Alte articole:   Toanchină îi cere lui Iohannis să nu mai fie spectator și să aducă la normalitate guvernarea pe care a impus-o

Reamintim faptul că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Brasov au dispus trimiterea în judecată, a spaniolului și afirmei. Navarro a fost acuzat că a folosit și prezentat documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, precum și de „înșelăciune în forma participației improprii”.

De asemenea, Peyber Hispanica S.L., persoană juridică cu sediul în Spania, a fost acuzată de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și înșelăciune în forma participatiei improprii.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au precizat că, în luna septembrie 2011, inculpatul Navarro Navarro Pedro Alfonso, în calitate de reprezentant al Asociației Peyber Hispanica S.L., participantă la licitația pentru atribuirea unui contract finanțat prin POS Mediu (Programul Operațional Sectorial Mediu), a depus în cadrul documentației de calificare un act fals pentru a dovedi, contrar adevărului, că are experiența necesară executării lucrărilor.

Alte articole:   Cîțu: Mai multe centre de vaccinare AstraZeneca vor fi transformate în centre Pfizer

Prin aceasta i-a determinat cu intenție pe reprezentanții S.C. Compania APA Brașov S.A. să solicite autorității contractante rambursarea sumei de 8.132.011,17 lei (din care 6.912.209,50 lei fonduri europene și 1.219.801,60 lei din bugetul național).

Distribuie dacă îți place!
 1. Ha, Ha, Hotul striga hotul …

  Cum mai suntem „furati” din anul 2007 si pana in prezent !

  HOTĂRÂREA Nr. 111
  din data de 15 martie 2017

  Privind: completarea H.C.L. nr. 1073 din 10 decembrie 2007, prin care s-a aprobat constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Apei din Judeţul Braşov;

  Consiliul Local al Municipiului Braşov întrunit în şedinţă ordinară la data de 15 martie 2017;
  Analizând, la iniţiativa Primarului Municipiului Braşov, Expunerea de motive şi Raportul de specialitate ale Serviciului Buget – C.F.P. din cadrul Direcţiei Economice, înregistrae cu nr. 19.106/2017, privind completarea H.C.L. nr. 1073 din 10 decembrie 2007, prin care s-a aprobat constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Apei din Judeţul Braşov;
  Având în vedere prevederile art. 1 din Hotărârea nr. 39/05.05.2016 a Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Apei din Judeţul Braşov;
  În conformitate cu avizele comisiilor de specialitate nr. 1 şi 5 ale Consiliului Local Braşov;
  În temeiul art. 11, art. 36, alin. 2, lit. e, alin. 7, lit. c, art. 45, alin. 3 şi art. 115, alin. 1, lit. b din Legea Administraţiei Publice Locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
  H O T Ă R Ă Ş T E :

  Art. 1. Se aprobă completarea art. 3 din Hotărârea Consiliului Local nr. 1073 din 10 decembrie 2007, cu un nou alineat, urmând a avea următorul conţinut:
  “Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Apei din Judeţul Braşov, va avea sediul în România, str. Iuliu Maniu nr. 6 şi un patrimoniu iniţial de 49.500 lei. Se aprobă participarea Consiliului Local Braşov la patrimoniul iniţial al Asociaţiei cu o contribuţie în numerar în valoare de 21.000 lei şi o cotizaţie anuală de 0,25 lei/locuitor pentru anii 2013 – 2014. Pentru anii 2015 – 2016 cotizatia anuală se menţine la suma de 0,25 lei/locuitor.
  Numărul de locuitori este cel evidenţiat de Direcţia Judeţeană de Statistică Braşov pentru 01 ianuarie al anului pentru care se datorează cotizaţia”.

  Art. 2. Celelalte articole din Hotărârea Consiliului Local nr. 1073 din 10 decembrie 2007, rămân neschimbate.

  Art. 3. Hotărârea Consiliului Local nr. 1073 din 10 decembrie 2007, astfel completată, se va republica.

  Art. 4. Primarul Municipiului Braşov va asigura ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri.

  Sediul acestei asociatii fantoma apare pe str. Iuliu Maniu nr. 6, unde functioneaza de fapt DGASPC Brasov !?, langa care a functionat ilegal o carciuma demolata, in prezent fiind parcare !!!
  Banii din asa zisa cotizatie, peste 400.000 lei/an, mergeau pe adresa L/C.Babes nr. 3, la av. Vranceanu Nicolaie, care e si membru in consiliul de administratie la Compania Apa !?
  Cum se imart banii ; Poate intra in sfarsit DNA pe fir, ca miroase tare urat.
  Apropo, la Consiliul Judetean Brasov, este aceasi delapidare.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate