blog-logo

Avocatul Poporului, anchetă la Primăria Șinca

Avocatul Poporului, anchetă la Primăria Șinca

Avocatul Poporului efectuează o anchetă la Primăria comunei Șinca, în legătură cu nepunerea în executare a prevederilor unei sentințe civile.

Ancheta este urmarea unei petiții adresate, în 3 februarie 2017, de un cetățean, în care semnala faptul că a solicitat, în repetate rânduri, punerea în executare a prevederilor unei Sentințe civile a Judecătoriei Făgăraș, din 1994, sentință în baza căreia petentului trebuia să i se reconstituie dreptul de proprietate pentru suprafața de 3,36 ha teren, însă nici în prezent cererea sa nu a fost soluționată.

Petentul a susținut că se tergiversează soluționarea cererii sale de către Comisia locală de aplicare a legilor fondului funciar Șinca, prin înaintarea incompletă, în mod repetat, a documentației către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Brașov (O.C.P.I.).

Alte articole:   Educatie Juridica Brasov - Suspendarea permisului: Instanțele nu pot aprecia proporționalitatea măsurii și nu o pot înlătura sau reduce

Printr-o adresă, din 18 ianuarie 2016, Instituția Prefectului — județul Brașov a solicitat lămuriri cu privire la finalizarea aplicării prevederilor Sentinței civile pronunțate de Judecătoria Făgăraș, însă Primăria comunei Șinca nu a transmis petentului nicio informare, deși autoritatea publică în cauză a cerut aceasta în mod expres.

Biroul Teritorial Brașov al Avocatului Poporului s-a adresat, în 10 februarie 2017, Primăriei comunei Șinca, însă nu s-a primit niciun răspuns, astfel că Avocatul Poporului a trimis, în 3 aprilie 2017, o adresă Instituției Prefectului — județul Brașov.

În urma demersurilor sus-menționate, Primăria Comunei Șinca, județul Brașov, a comunicat Avocatului Poporului, printr-o adresă, din 18 mai 2017, înregistrată la Biroul Teritorial Brașov al instituției, în 31 mai 2017, următoarele:

Alte articole:   Ministerul Sănătății explică în detaliu cum apar anticorpii anti-COVID-19 și cât timp rămân în organism

„(…) în prezent se lucrează la îndreptarea neconcordanțelor constatate de O.C.P.I. Brașov în teren din data de 11.03.2017, conform adresei nr. 1453/06.03.2017 și se așteaptă revenirea la verificare în teren a neconcordanțelor din documentația înaintată a reprezentanților O.C.P.I. Brașov conform aceluiași referat”.

Din răspunsul furnizat nu se poate înțelege dacă s-a refăcut documentația conform solicitărilor primite de la O.C.P.I. Brașov, dacă a fost transmisă spre O.C.P.I. Brașov și se așteaptă doar venirea la verificare în teren a reprezentanților Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, iar Avocatului Poporului nu i se comunică un termen în care se poate aștepta o soluționare a cererii petentului, în condițiile în care este vorba de punerea în aplicare a prevederilor unei sentințe judecătorești din anul 1994, se arată într-un comunicat de presă semnat de Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt al instituţiei Avocatul Poporului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate