Aproape 16 milioane de lei vor fi investiţi în şcoli şi grădiniţe

Aproape 16 milioane de lei vor fi investiţi în şcoli şi grădiniţe

Primăria Braşov a alocat 15.946.331 lei, fără TVA pentru efectuarea unor lucrări de mare amploare la unsprezece şcoli şi grădiniţe din judeţ.

Municipalitatea pregăteşte documentaţia prin care urmează să fie scoase la licitaţie proiectele, care va fi transmisă în cursul acestei săptămâni spre avizare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, după care va fi publicată pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice.

Pentru cele unsprezece proiecte se va face o singură licitaţie, care va conţine 11 loturi, fiecare lot aferent unei unităţi de învăţământ.

cea mai mare sumă pentru reparaţiile capitale, o va primi Colegiului Naţional „Unirea”, pentru Corpul, la care se vor reface faţadele, iar în interior se vor reabilita sălile de clasă şi se vor reface instalaţiile electrice şi de încălzire, dar se va monta şi un lift pentru persoanele cu dizabilităţi. Valoarea estimată a lucrărilor la acest colegiu este estimată la 6.818.665 lei, fără TVA.

O altă investiţie demarată programată pentru anul trecut, dar care a fost amânată pentru 2017 vizează efectuarea reparaţiilor capitale la sala de sport a Şcolii Profesionale Kronstadt, valoarea investiţiei fiind estimată la suma de 1.163.119 lei, fără TVA, notează BunaZiuaBrasov.

Loturi ale licitaţiei amintite vor fi şi lucrările de reabilitare a sistemelor de încălzire de la Grădiniţa nr. 9  (422.751 lei, fără TVA), Grădiniţa nr. 23 (367.016 lei, fără TVA), reabilitarea instalaţiilor de apă-canal de la Şcoala Gimnazială nr. 26 (305.341 lei, fără TVA), de la Şcoala Gimnazială nr. 2 (663.712 lei, fără TVA), reabilitarea instalaţiilor electrice de la Şcoala Gimnazială nr. 3 (679.537 lei, fără TVA), reabilitarea sistemului de încălzire şi a instalaţiilor electrice de la Colegiul Tehnic de Transporturi (1.106.824 lei, fără TVA).

Alte articole:   Stegarii vor 7 puncte din următoarele trei meciuri

De asemenea, prin această licitaţie va fi atribuit şi contractul de lucrări pentru reabilitarea instalaţiilor electrice la corpul A al Colegiului „Nicolae Titulescu” (1.086.782 lei, fără TVA), cel privind reabilitarea corpului B al Colegiului „Nicolae Titulescu” (1.523.782 lei, fără TVA), precum şi reabilitarea termică a Corpului C al Şcolii Gimnaziale nr. 14 din Stupini (1.808.812 lei, fără TVA).

Conform  purtătorului de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea, principalul criteriu de atribuire a contractelor pentru lucrările amintite va fi preţul cel mai scăzut.

Foto: arhiva

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap