blog-logo

Ziua Tricolorului, sărbătorită la Casa Armatei

Ziua Tricolorului, sărbătorită la Casa Armatei

Ca în fiecare an, în 26 iunie se sărbătoreşte Drapelul Naţional, iar în toată ţara se vor organiza diverse evenimente.

La Braşov, la Casa Armatei, de la ora 16.00, va fi organizată o festivitate în care colonelul (r) Nicolae Uszkai va vorbi de importanța zilei drapelului, după care va avea loc o lansare de carte prezentată de col. dr. Badea Cristian, respectiv volumul „România… meditează”, semnată de av. Dragoş Cojocaru.

Manifestarea se va încheia cu un moment artistic la care va participa Viorica Geantă Chelbea, director interimar al Teatrului Sică Alexandrescu.

Ziua Drapelului Naţional, ştiută şi ca Ziua Tricolorului, va fi marcată şi de Prefectura Braşov, iar reprezentanţii Primăriei au anunţat că pe mai multe străzi vor montate steaguri tricolore.

Alte articole:   Ninsorile și viscolul paralizează traficul în România: 9 drumuri naționale ÎNCHISE

În 1834, voivodul Alexandru Ghica al Ţării Româneşti a atribuit Armatei ca steag tricolorul, cu cele 3 culori – roşu, galben şi albastru – consfinţirea steagului având loc prin decret în timpul Revoluţiei paşoptiste – când s-a precizat că pentru stindard „culorile sunt albastru închis, galben deschis şi roşu carmin”, dispuse vertical, aranjate în ordinea următoare: „lângă lemn vine albastru, apoi galben şi apoi roşu fâlfâind“.

Simbol suprem al unităţii şi identităţii româneşti, Drapelul Naţional este sărbătorit în fiecare an la 26 iunie, dată aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluţiei de la 1848, tricolorul roşu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al naţiunii române.

Alte articole:   Brașovul, locul 4 la exporturi și locul 5 la importuri din China

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.