Ungaria și Rusia și-au unit forțele și vor să distrugă Uniunea Europeană

Ungaria și Rusia și-au unit forțele și vor să distrugă Uniunea Europeană

FUEN – Uniunea Federativă a Naţionalităţilor Europene a demarat acțiuni la nivel european prin care vrea să adopte controversatul document ”Iniţiativa Cetăţenească Europeană, „Minority Safepack”, proiect iniţiat de membri ai UDMR şi FUEN şi despre care se spune că, odată adoptat, ar favoriza mişcările autonomiste.

Pentru a opri acest demers mârșav care va duce la mai multe Brexit-uri, statul nostru a deschis în 28 iunie, la Tribunalul Uniunii Europene, o acţiune prin care solicită anularea deciziei Comisiei Europene din 29 martie 2017 prin care s-a acceptat înregistrarea documentului „Minority Safepack”.

Așa cum spune motto-ul documentului „Nu eşti singur. Un milion de semnături pentru diversitatea Europei”, este să ridice nivelul de protecţie al minorităţilor naţionale din competenţa exclusivă a statelor membre la cel al UE.

Minority Safepack promovează un set de măsuri şi acte normative care să contribuie la protejarea şi afirmarea intereselor minorităţilor naţionale şi etnice autohtone europene în domeniile: limbi regionale şi minoritare, cultură şi învăţământ, politica regională, reprezentare publică, egalitate, audiovizual şi alte instrumente media, sprijin regional (de stat).

Această strategie subversivă, ar permite cetățenilor de pe teritoriul Uniunii Europene să se organizeze într-un comitet cetățenesc de cel puțin 7 membri din 7 state comunitare diferite, prin care să propună modificări la legislația sau reglementările europene în vigoare, în baza tratatelor fundamentale ale Uniunii, având în permanență în vedere promovarea principiilor pe care este construit proiectul comunitar.

Scânteia demersului a fost aprinsă la congresul FUEN de la Moscova din 2012 și a fost depus, spre validare, la Comisia Europeană în vara anului 2013.

Forul european a respins inițiativa deoarece o parte dintre propunerile documentului nu sunt de competenţa sa. Văzând că nu au succes, iniţiatorii proiectului au atacat decizia la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene din Luxemburg, cu suținerea vădită a Ungariei.

România şi Slovacia au solicitat respingerea iniţiativei, pe motivul că UE nu are competenţe în acest domeniu în baza tratatelor fundamentale.

Acțiunea a statului român de a interveni în această cauză a vizat prevenirea extinderii pe cale jurisprudenţială a competenţelor UE în domenii care ţin de suveranitatea statelor membre, precum domeniul protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale.

Instanţa de la Luxemburg a dat câştig de cauză iniţiatorilor Minority Safepack, în motivare fiind argumentat faptul că reprezentanţii Comisiei Europene nu au motivat suficient de explicit argumentele respingerii iniţiativei.

De altfel, prin cancelariile occidentale circulă zvonul, care nu poate fi privit, însâ, cu titlu de certitudine, că FUEN, în esența sa, este o construcție susținută de Federatia Rusă. Declarativ, FUEN este finanțat de un alt stat care militează fățiș pentru segregare etnică, și anume de Ungaria.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.