blog-logo

Puști de 15 ani, mutilat după ce a dat foc la muniție neexplodată în poligonul Cincu

Puști de 15 ani, mutilat după ce a dat foc la muniție neexplodată în poligonul Cincu

Un adolescent, în vârstă de 15 ani, a ajuns la spital după ce a intrat în poligonul Cincu, unde a dat foc la muniție neexplodată în urma exercițiilor militare care au avut loc în zonă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, Gabriela Dinu, a afirmat că minorul obișnuia să stea cu animalele la pășunat, în zona poligonului de la Cincu, iar ieri după-amiază, din întâmplare, a găsit muniție de exercițiu și s-a apucat să se joace cu aceasta, fără să se gândească la ce pericol se expune, din cauza pulberii rămase active. În timp ce încerca să-și facă un dispozitiv artizanal, s-a produs explozia. Minorul a fost transferat de la Brașov la spital în București, la Chirurgie Plastică Reparatorie

Alte articole:   VIDEO Ce au găsit polițiștii azi la percheziţiile făcute la hoții de componente auto

Medicii nu îi mai pot reface mâna adolescentului pentru că cele două degete au fost pierdute în explozie. Mama băiatului le-a povestit medicilor ca anul trecut copilul a trecut printr-o situație asemănătoare, însă atunci a scăpat fără nicio rană.

Incidentul a avut loc vineri, 23 iunie, în jurul orei 18.45. „Persoana care a intrat în zona interzisă a poligonului și semnalizată conform reglementărilor în vigoare, a declarat Poliției Făgăraș că a strâns cartușe folosite pe timpul ultimului exercițiu, le-a desertizat și a dat foc pulberii rezultate. În urma exploziei, aceasta a fost rănită, ulterior fiind transportată de la domiciliul personal la Spitalul din Făgăraș. Evenimentul este instrumentat de Parchetul Militar, iar la nivelul unității militare s-a constituit o comisie de cercetare a împrejurărilor evenimentului”, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Național de Instruire Getica.
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate