blog-logo

Amenzi de aproape 200.000 lei pentru cei au încălcat normele de protecția mediului

Amenzi de aproape 200.000 lei pentru cei au încălcat normele de protecția mediului

Polițiștii locali și comisarii Garzii de Mediu i-au sancţionat drastic pe brașovenii care au fost surprinși că au încălcat normele de protecție a mediului, în special pe cei care aruncau deşeurile provenite din construcţii.

Valoarea celor 57 de sancțiuni aplicate se ridică la suma de 195.250 lei. Suma reprezintă cuantumul amenzilor aplicate în municipiul Brașov de reprezentanții celor două instituții, de la începutul anului și până acum.

Ținând cont de faptul că în această perioadă a anului se întețesc activitățile din domeniul construcții și imobiliare, polițiști locali și comisari ai Gărzii de Mediu au crescut frecvența numărului de verificări din teren, pe această linie de muncă.

„Echipele mixte formate din polițiști locali și comisari ai Gărzii de Mediu au crescut frecvența numărului de verificări din teren pe această linie de muncă, în condițiile în care s-au constatat în ultima perioadă, foarte multe depozite ad-hoc de reziduuri provenite din organizările de șantier sau din gospodării particulare, știut fiind faptul că, în această perioadă a anului activitățile din acest domeniu se intensifică. De fiecare dată când polițiștii locali și comisarii Gărzii de Mediu constată astfel de nerespectări ale dispozițiilor legale, sunt aplicate sancțiuni conform HCL 149/2017 – care prevede pentru aceste fapte amenzi de până la 2000 de lei (pentru persoane fizice, între 500 și 1000 de lei, iar pentru persoane juridice, între 1000 și 2000 de lei), dar pot fi administrate și dispozițiile Legii 211/2011 republicată, ce menționează penalizări pecuniare pentru persoane juridice de până la 40 de mii de lei`, a precizat Nicolae Aldea, director executiv Poliţia Locală Braşov.

De asemenea, Poliția Locală recomandă firmelor de construcții să intre în legalitate în cazul în care lucrările pe care le efectuează au nevoie de autorizații de construire și le aduce la cunoștință faptul că inexistența acestui document atrage după sine sancțiuni ce pot ajunge până la 100.000 de lei.

Alte articole:   Începe vaccinarea profesorilor. Cabinete dedicate personalului din învățământ, deschise în fiecare județ

Foto: colectare deseuri

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate