blog-logo

VIDEO Cod Roșu la Brașov. Autocar răsturnat la Pârâul Rece

VIDEO Cod Roșu la Brașov. Autocar răsturnat la Pârâul Rece

21.17 36 de persoane au fost transportate la Spitalul Județean și Spitalul Militar pentru investigatii medicale. Multe dintre ele au suferit doar escoriatii şi acuzau diverse dureri.

„S-au depus eforturi considerabile de către salvatori. Ultima persoana avea brațul prins sub autocar, iar autocarul era instabil. Dacă o manevra ar fi fost efectuata greșit, exista riscul ca autocarul sa se răstoarne și echipajul care intervine sa fie.prins sub autocar. S-a săpat cu foarte mare atenție sub brațul barbatului prins, în condițiile în care spațiul era foarte îngust și nu se puteau folosi unelte specifice ( lopeti,  târnăcoape). Asa s-a reușit eliberarea brațului și salvarea barbatului”, a preciyat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

Alte articole:   ÎN DIRECT Sebastian Rusu îl pune cu botul pe labe pe Coliban, în chestiunea preluării atribuțiilor primarului

20.30 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră circulația rutieră este oprită în județul Brașov, pe DN73A, între localitățile Predeal și Pârâul Rece, la kilometrul 12, din cauza accidentului de autocar.

20.10 Prefectul Marian Rasaliu, la locul accidentului: Spitalul Judeţean Braşov şi Spitalul Militar din Braşov sunt pregătite pentru preluarea victimelor.

19.20 Sunt 16 victime, dintre care una este încarcerată. Actionează trei echipaje de descarcerare, opt ambulanţe, trei echipaje SMURD. Din informaţiile de la această oră, nu sunt implicaţi copii. Din fericire, toate victimele sunt conştiente.

Au fost solicitate patru echipaje SMURD din judeţele limitrofe pentru sprijin şi pentru transportarea victimelor la spital.

Alte articole:   Evenimente organizate de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, în Brașov

19.00 Autorităţile locale au decretat Cod Roșu pe situații de urgență, după ce un autocar plin cu turiști s-a răsturnat între Râșnov și Pârâul Rece.

Din primele informații, ar fi și persoane încarcerate. La fata locului, salvatorii intervin cu trei autospeciale de stingere, o descarcerare, trei ambulante SMURD, patru autospeciale pentru transport personal și victime multiple. 7 echipaje ale serviciului județean de ambulantă sunt și ele la fata locului.
In sprijin, la locul intervenției au fost prealertate autospeciale pentru transport personal și victime multiple de la ISU Sibiu, Covasna și Prahova.
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.