blog-logo

Principele Radu lansează la Braşov „Povestea Castelului Peleş”

Principele Radu lansează la Braşov „Povestea Castelului Peleş”

Curtea Veche Publishing și Muzeul Județean de Istorie din Brașov vă invită vineri, 23 iunie 2017, începând cu ora 11.00, la evenimentul de lansare a cărții-album „Povestea Castelului Peleş”, scrisă de Alteța Sa Regală Principele Radu al României. Evenimentul va fi găzduit de Muzeul Județean de Istorie din Brașov și va avea loc în Casa Sfatului ( Piața Sfatului 30).

La manifestare va fi prezenta și Alteța Sa Regală Principele Radu al României. Alături de Alteța Sa Regală vor lua cuvântul în cadrul lansării Nicolae Pepene (directorul Muzeului Județean de Istorie din Brașov), Georgeta Filitti (istoric) și Irén Arsene Máté (director general Curtea Veche Publishing). Prezentarea cărţii va fi urmată de o sesiune de autografe.

Alte articole:   Cîţu, despre deschiderea şcolilor: Vom lua o decizie fermă pe 2 februarie

Castelul Peleş este o capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendinţe din pictură, sculptură și artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari.

Reședinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleș este expresia ultimă a dorinţei de afirmare și legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei. Cum orice castel are o poveste, se cuvenea să aibă și Peleșul una, iar aceasta este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale. Erudită, minuţioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, Povestea Castelului Peleș este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant și glorios simbol al României.

Alte articole:   Centrul de vaccinare de la Policlinica Municipală Săcele, operațional peste două săptămâni

Cartea-album „Povestea castelului Peleş” este disponibilă pe site-ul editurii www.curteaveche.ro la prețul de 80 de lei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate