blog-logo

Guvernul Grindeanu a căzut. Borza (ALDE) a votat împotriva moţiunii!

Guvernul Grindeanu a căzut. Borza (ALDE) a votat împotriva moţiunii!

Moțiunea de cenzură „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, a anunțat secretarul Camerei Ioana Bran. Au votat „pentru” 241 de parlamentari și 10 au fost „împotrivă”. Numărul total de voturi valabil exprimate a fost 251. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că în urma adoptării moțiunii de cenzură Guvernul Grindeanu este demis, iar Parlamentul aduce de îndată situația la cunoștința șefului statului, în vederea desemnării unui alt candidat la funcția de prim-ministru.

Deputatul ALDE Remus Borza a anunțat că a votat împotriva moțiunii de cenzură și că în acest fel riscă excluderea din partid.

„Am votat la vedere, conform directivelor partidului. Și, evident, am votat împotriva moțiunii de cenzură. Nu am găsit niciun temei sau un argument rezonabil și rațional pentru care să demitem un guvern pe care tot noi l-am pus în urmă cu cinci luni, să trimitem acasă un guvern care și-a făcut datoria față de țară, un guvern care a performat. Să nu uităm totuși rezultatele spectaculoase la 5 luni de zile, cea mai mare creștere economică din Europa — 5,7%, de 3 ori mai mare decât media la nivel european. Guvernul ăsta Grindeanu atât de detestat astăzi și de indezirabil pentru unii a creat totuși în 5 luni 110.000 de locuri noi de muncă. Avem cea mai mică inflație din Europa 0,4%, un ritm foarte bun în ceea ce privește investițiile străine la 5 luni — 1,5 miliarde de euro și evident cea mai mică rată a șomajului în ultimii 20 de ani”, a explicat Borza decizia sa, după ce și-a exprimat votul.

Alte articole:   ,,Let’s Do It, Romania!”. Locuitorii din Victoria, așteptați la marea curățenie

El a precizat că nu l-a anunțat înainte pe președintele ALDE despre intenția sa de vot.

„N-am anunțat. Nici nu văd de ce să anunț. Fiecare vot este al parlamentarului. Nu ar trebui să fie viciat, nu ar trebui să fie deturnat de către partid. Până la urmă suntem parlamentari ai României și evident că trebuie să avem propria noastră judecată și evaluare în ceea ce privește o hotărâre”, a adăugat Borza.

Deputatul a admis că prin votul său este posibil să fie exclus din ALDE. „E posibil la acest moment, prin perspectiva acestui vot, să devin eu la rândul meu indezirabil față de ALDE, incomod eram oricum față de partid și risc probabil excluderea din ALDE sau eventual voi lua eu la rândul meu o opțiune să merg în altă parte”, a spus el.

Alte articole:   Microsoft lansează autentificarea fără parolă pentru toţi utilizatorii

Întrebat dacă mai cunoaște alți parlamentari din PSD și ALDE care au votat similar lui, Borza a spus: „Posibil să fie. Eu nu am făcut parte din nicio înțelegere, din nicio alianță. Detest, tocmai pentru aia am intrat în politică, genul ăsta de a face politică pe cumetrie, pe cooperative, pe înțelegeri, pe promisiuni, pe funcții. Realmente sunt un om care vine din economia reală. Totuși sunt 20 de ani în care cred că nu am făcut degeaba umbră pământului. Am administrat active de ordinul miliardelor de euro, am o relevantă experiență pe zona economică și cred că pot să gândesc și de unul singur și nu trebuie să mi se deseneze de către partid o anumită decizie într-o chestiune sensibilă și chiar vitală pentru națiunea română”.

Alte articole:   Expoziția „1940. Sub semnul ultimatumului, dictatului şi cedării”, la Biblioteca Judeţeană “George Bariţiu”

El a precizat că a avut marți, pentru 5 minute, discuții cu Victor Ponta, cu care a fost coleg de facultate și se cunosc din 1991.

„Nu am cerut și nu mi-a oferit nimic. Dacă nu ar trece moțiunea de cenzură, de mâine, de săptămâna viitoare, am avea un Guvern Grindeanu 2, dar respectând aceeași majoritate politică, aceeași componență politică, un guvern tot PSD-ALDE. Pe când, dacă ar trece moțiunea de cenzură, astăzi s-ar putea să nu mai avem niciun fel de guvernare, această alianță majoritară. Sunt tentat să cred că președintele României se va folosi de acest ceaslov sau rechizitoriu al unui membru de la PSD. E o armă cu două tăișuri. Unii l-au folosit ca să dărâme Guvernul Grindeanu, la fel de bine poate să-l folosească și președintele Iohannis și să spună: ‘V-ați dovedit incapacitatea de a guverna'”, a mai spus Borza.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.