Peste 80 de pietoni sancţionaţi şi aproape 1.500 de şoferi amendaţi

Peste 80 de pietoni sancţionaţi şi aproape 1.500 de şoferi amendaţi

În cursul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri din Braşov au sancţionat peste 80 de pietoni şi au aplicat aproape 1.500 de amenzi, cele mai multe sancţiuni vizându-i pe şoferii vitezomani, cei care au urcat băuţi la volan sau care s-au angajat în depăşiri periculoase.

Potrivit putrătorului de cuvânt al I.P.J. Braşov, Gabriela Dinu, au fost aplicate 1463 sancţiuni contravenţionale, dintre care 432 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 198 pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi 35 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul deplasării, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de aproximativ 183.600 lei.

Poliţiştii au ridicat, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 90 permise de conducere, dintre care 13 pentru consumul de alcool, 9 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 33 pentru nerespectarea reglementărilor privind depăşirea, 14 pentru neacordare prioritate pietoni, 6 pentru neacordare prioritate vehicule, 3 pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, fiind reţinute 62 certificate de înmatriculare.

În intervalul amintit au fost sancţionaţi 88 pietoni, 21 biciclişti şi 3 conducători de vehicule cu tracţiune animală pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice.

În condiţiile unui număr atât de mare de amenzi, poliţiştii fac recomandări şoferilor pentru respectarea regulilor de circulaţie.

„Recomandăm tuturor conducătorilor de vehicule să circule cu atenţie, să nu conducă dacă sunt obosiţi, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehicul din faţă sau lateral, să nu vorbească la telefonul mobil în timp ce conduc, să respecte semnificaţiile indicatoarelor şi semafoarelor de circulaţie din zona intersecţiilor şi să respecte regimul legal de viteză. De asemenea, pietonii sunt rugaţi să se deplaseze numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă numai în locurile semnalizate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce s-au asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto”, a mai precizat Gabriela Dinu.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. amenzi la greu, prevenire zero!
    la orele de vârf, rar vezi polițiști în trafic, iar dacă plouă nu mai dirijează nimeni circulația în giratoriile aglomerate…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.