Corona, la turneu cu Manchester City, FC Sevilla, Besiktas şi multe alte echipe puternice

Corona, la turneu cu Manchester City, FC Sevilla, Besiktas şi multe alte echipe puternice

O echipă a secţiei de fotbal de la clubul Corona Braşov va pleca joi spre Germania, acolo unde, în acest week-end va participa la un puternic turneu internaţional, alături 72 de echipe din 22 de ţări, România fiind reprezentată de doar două echipe, Corona Braşov şi Dinamo Bucureşti.

În turneul de la Hannover sunt înscrise şi echipe de la marile cluburi din Europa, precum: Machester City, Benfica Lisabona, FC Schalke 04, Besiktas şi FC Sevilla. Micuţii fotbalişti antrenaţi de Ionuţ Mitroi se află la a doua experienţă internaţională, după ce au mai participat în urmă cu câteva luni la un turneu în Ungaria.

Antrenorul grupei 2006, Ionuţ Mitroi a declarat că orice competiţie internaţională este benefică oricărui sportiv tânăr, pentru că îl ajută să ia contract cu ce se întâmplă în afara ţării şi că după o astfel de experienţă se păstrează lucrurile pozitive pe termen lung.

„Pentru aceşti copii o participare la un  astfel de turneu înseamnă foarte mult, pentru că iau contact de mici şi cu fotbalul de afară, chiar dacă la nivel de copii. Nu vom urmări în special rezultatele, chiar dacă desigur, ei îşi vor dori să câştige meci de meci şi să ajungă până în faza finală a competiţiei, ci ne dorim foarte tare să vedem modul de lucru, atitudinea şi mentalitatea unor echipe străine. La această vârstă, dincolo de competiţia în sine, ei trebuie să joace cu bucurie şi cu dorinţa de a antrena mai mult pentru a avea performanţe mai târziu, în carieră. La Corona avem astfel de copilaşi dornici de performanţă şi trebuie să ne bucurăm foarte tare de ei. Această grupă, cu care mergem în Germania, este generaţia 2006, o generaţie bună, care deşi nu a reuşit să ajungă în acest sezon la turneul final la juniori E, a avut rezultate foarte bune şi are potenţial foarte bun de creştere. Eu am mare încredere că avem mulţi copii talentaţi la Corona, despre care vom mai auzi şi peste mulţi ani”, a declarat Ionuţ Mitroi, antrenor la clubul Corona Braşov.

Micuţii fotbalişti ai Coronei, mare parte dintre ei fani Messi, au spus că merg în Germania fără emoţii chiar dacă în turneu sunt multe echipe de la cluburi foarte mari din Europa.

Alte articole:   Un accident cu victimă a avut loc pe DN1

„Sunt fan Messi şi am ales fotbalul pentru că este un sport de echipă, un sport care m-a ajutat să îmi fac mulţi prieteni. Suntem foarte uniţi şi ne ajutăm foarte mult între noi. Sper să ajungem toţi mari fotbalişti, pentru asta ne antrenăm. Chiar dacă în Germania va fio greu pentru că sunt multe echipe bune, eu sper să ajungem în finală sau măcar să terminăm pe podium”, a spus Raul Stanislav, care joacă pe postul de mijlocaş central.

Şi colegul lui de echipă, Sebastian Popescu este de părere că echipa are ca principal avantaj forţa grupului.

„Îmi doresc foarte tare să câştigăm. Cred că putem să ne batem pentru a câştiga turneul, pentru că avem un joc colectiv şi ne ajutăm în teren unul pe altul. Chiar dacă avem în turneu echipe bune, eu chiar cred că o să facem faţă şi că o să îi putem bate”, a spus optimist, Sebastian, un fotbalist în vârstă de 10 ani care joacă fundaş.Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate