Soluţii pentru găsirea unui loc de parcare în oraş, propuse de doi studenţi de la Universitatea Transilvania din Braşov

Soluţii pentru găsirea unui loc de parcare în oraş, propuse de doi studenţi de la Universitatea Transilvania din Braşov

Bogdan Gheorghiţă şi Alin Neagu, doi studenţi din anul III, de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor au obţinut locul 2 la concursul “Java competition pentru universităţi”, organizat de Adfaber şi Oracle Academy, cu o aplicaţie care a avut ca temă “Oraşul inteligent”.

Astfel, cei doi tineri au impresionat juriul cu o aplicaţie pentru telefoanele inteligente. Proiectul ales de echipa coordonată de conf. dr. ing. Dominic M. Kristály , denumit SmartParking, a constat într-o soluție bazată pe o aplicație web responsive care facilitează găsirea unui loc de parcare și propune un sistem de rezervare a locurilor de parcare din orașul inteligent.

Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a trei luni și a avut ca subiect realizarea unui proiect software folosind tehnologiile Java şi baze de date Oracle. În competiţie s-au înscris peste 45 de echipe de la universități din toată țara, dar numai 6 s-au calificat în ultima etapă, care a presupus susținerea proiectului în fața juriului, la sediul Oracle România din București.

Studenţii au primit diplome şi premii în bani. De asemenea, cei de la Oracle s-au arătat interesaţi de studenţii noştri, pentru o eventuală angajare sau colaborare, mai ales că juriul a apreciat atât calitatea soluției oferite cât și priceperea studenților în utilizarea celor mai moderne tehnologii Java. Deocamdată proiectul nu a fost prezentat vreunei primării, dar tinerii se gândesc serios să facă acest lucru în viitorul apropiat.Loading...
 1. Fără nici o supărare, dar acum vreo 2 saptamani am auzit la radio ca sistemul acesta este deja implementat în cluj pentru unele parcari și urmează să se extindă in mai multe zone ale orașului. Oricum felicitări!:)

  Reply
 2. Are dreptate Crina. In afara de Cluj mai sunt aplicatii din astea si la Timisoara si Alba Iulia. Astea sunt doar smecherii corporatiste marca universitatea Transilvania S.A.

  Reply
  • dupa parerea ta (viciata, cel mai probabil de o frustrarere personala cu „universitatea Transilvania S.A.”) ar trebui sa spalam toti cu dero? ca restul de companii nu ar mai avea voie sa ofere alternative, ca exista deja dero. proasta gandire! in plus nu ai citit ca e vorba de un concurs studentesc si desconsideri co o lejeritate uimitoare munca unor oameni pe care nici nu-i cunosti. cum zice si englezu’: „haters will gonna hate”.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap