blog-logo

Concursul „Cu bicicleta, în siguranță!”, la Coresi Shopping Resort

Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov, partener în cadrul proiectului SPAcE – Supporting Policy and Action for Active Environments, a finalizat Planul local de acțiune pentru crearea unui Mediu Urban Activ, demers care urmărește stabilirea de politici publice care să conducă la cu obținerea unui mediu urban corespunzător desfășurării activităților fizice de către orice membru al comunității corespunzător dorințelor și posibilităților fiecăruia.

În vederea implementării măsurilor prevăzute în acest Plan, Agenția Metropolitană Brașov a organizat și va organiza o serie de activități adresate atât locuitorilor municipiului Brașov, cât și factorilor interesați prin care să promoveze conceptul de Mediu Urban Activ.

Astfel, în data de 14 iunie 2017, Agenția Metropolitană Brașov, împreună cu partenerii săi, Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov, Coresi Shopping Resort și Școlile Generale 8, 15 și Liceul Teoretic J. Honterus, organizează cea de-a treia ediție a concursului de educație rutieră „Cu bicicleta, în siguranță!”.

Alte articole:   5 elemente de bază de luat în considerare înainte de a înființa o afacere de comerț electronic

Evenimentul va avea loc în cadrul complexului comercial Coresi, între orele 11-13, iar la concurs sunt înscriși 50 de elevi din clasele a III-a și a IV-a. Concursul constă în proba teoretică, în vederea verificarii cunoștințelor privind normele rutiere, și parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta, trotineta sau rolele.Participanții vor trebui să parcurgă mai multe probe de îndemânare: proba printre jaloane, trecerea într-un coridor format din 2 scânduri, slalom printre portițe și jaloane așezate zig-zag și spațiul de oprire. Concursul beneficiază de premii atractive, fiecare participant va fi răsplătit pentru cunoștințele sale în domeniul circulației rutiere și în mânuirea bicicletei/trotinetei/rolelor.

Alte articole:   S-a redeschis Centrul de vaccinare anti-COVID din Prejmer

De asemenea, în perioada imediat următoare, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Municipiului Brașov, Serviciului Poliției Rutiere și asociațiilor bicicliștilor se vor analiza pe teren cele mai bune variante pentru crearea unei piste pentru biciclete.

În același sens, Agenția Metropolitană va relansa în mediul online un chestionar al cărui rol este de evalua potențialul de creștere a numărului bicicliștilor în oraș. Rezultatele acestui studiu va sta și la baza fundamentării oricărui proiect de accesare de fonduri pentru construirea infrastructurii necesare folosirii bicicletei ca mijloc de transport și agrement. Chestionarul poate fi completat AICI! 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.